Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Водіям Товариства нагадали про безпеку руху на дорогах_0

Водіям Товариства нагадали про безпеку руху на дорогах

13 листопада 2014

Запобігти транспортній пригоді - значно простіше, ніж стати, не дай Боже, її учасником. Це ключова теза зустрічі працівників Державної автоінспекції м.Вінниці з керівництвом та працівниками автоколони ПАТ “Вінницяобленерго”, що відбулася сьогодні, 13 листопада. Проходила вона в рамках загально державного тижня безпеки дорожнього руху та ще й в традиційний для енергетиків день охорони праці.

На її початку начальник сектору автомобільно-технічної інспекції Державтоінспекції м.Вінниці, майор міліції Віталій Гоца за участі начальника автоколони Товариства Сергія Малигіна розповів усім присутнім водіям про ситуацію, що нині складається на шляхах Вінниччини. За його словами, з початку поточного року на території області під колесами транспортних засобів загинуло 55 пішоходів та 157 отримали травми різного ступеня тяжкості.

- Тільки у Вінниці за вказаний період було скоєно 835 ДТП. З них 79 осіб - потерпілі, 88 - отримали поранення, 11 загинуло. Минулоріч за такий же самий період було 8 загиблих. Тож статистика змінилася не в кращий бік. Причиною більшості трагічних ДТП є і водії, які керували транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Як ми їх не штрафуємо, однак ситуація не покращується. За статистикою Державтоінспекції на дорогах Вінниці щодоби фіксується до 6-8 нетверезих водіїв.

Саме такі порушення призводять до автомобільних аварій з особливо тяжкими наслідками. Тому звертаємо вашу увагу на ці факти задля запобігання подібного, - зауважив Віталій Гоца.

Також начальник сектору автомобільно-технічної інспекції Державтоінспекції м.Вінниці звернув увагу учасників зібрання і на такий чинник, як погіршення погодних умов в осінньо-зимовий сезон, що збільшує вірогідність аварійних ситуацій на дорогах.

- Обирайте безпечну швидкість, притримуйтесь інтервалу руху, користуйтеся вмиканням ходових вогнів, будьте уважними та дисциплінованими — все це допоможе безпеці вашого пересування на дорозі, вбереже транспортний засіб від пошкоджень та убезпечить життя усіх учасників руху, - наголосив Віталій Гоца та побажав водіям автоколони успіхів у безаварійній роботі.

Далі зустріч проходила в режимі запитань та відповідей, після чого своїми враженнями від заходу поділився начальник автоколони Товариства Сергій Малигін.

- Подібні заходи у нас проходять регулярно. Як тільки відбуваються якісь зміни в правилах дорожнього руху, нам одразу про це повідомляють працівники ДАІ і ми узгоджуємо проведення навчань, семінарів. До того ж, раз на місяць у нас контролюється вихід автотранспорту безпосередньо в управлінні ДАІ. Все це дуже дисциплінує наших водіїв і сприяє безпечній роботі.

Поділитись: