Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Якість лічильників, точність обліку - працює на результат_0

Якість лічильників, точність обліку - працює на результат

23 червня 2016

ПАТ «Вінницяобленерго»  виконало Інвестиційну програму 2016 року в частині закупки і установки електролічильників.   Після обов’язкової тендерної процедури  всі заплановані  до установки лічильники нам поставило  ТОВ «Енерго Контроль».

Директор  комерційний  ПАТ «Вінницяобленерго» Ганна Пістружак, начальник служби засобів обліку електроенергії Товариства Володимир Брига мали нагоду завітати до  наших партнерів, поспілкуватись з  директором  ТОВ «Енерго Контроль» Олегом Наумиком  і ознайомитись з виробництвом  електролічильників. Олег Наумик розповів про підприємство, яке  вже три роки поспіль працює у місті Вінниця, спеціалізується на розробці і виробництві лічильників електроенергії і, в перспективі, обладнання для АСКОЕ під власною торговою маркою.

Номенклатура нашої продукції постійно розширюється. Ми запроваджуємо новітні світові та власні розробки, при цьому обов’язково дотримуємось прийнятих у нашій країні стандартів.  Вся наша продукція сертифікована та внесена до держреєстру. На підприємстві використовуються новітні  типи обладнання німецького виробництва ZeraGmbY, ERSA GmbY, Bosh. Лічильники випускаємо як для побуту, так і для промисловості. Хочу додати, що наше товариство – це науково-виробнича лабораторія.  Ми працюємо в сфері інноваційних системних рішень енергоефективності і наразі випускаємо  лічильники однофазні ЛЕО-М, ЛЕБ-Д та трифазні TORGRIDS.  Географія наших поставок  – Україна. Потенціал підприємства на даному етапі  - до мільйона лічильників в рік,  - розповів Олег Наумик.

Олег Наумик разом з начальником виробництва ТОВ «Енерго  Контроль» Павлом Лисаком організували  екскурсію виробництвом.

Ганна Пістружак розповіла, що  ПАТ «Вінницяобленерго» у червні 2016 року, також згідно Інвестиційної програми, закупило надзвичайно необхідний інструментарій, який використовується для повірки електролічильників  - еталонний лічильник високого класу точності.

Отримавши еталонний прибор обліку, ми провели додаткові повірки продукції виробника, наскільки вони відповідають заявленим. І, маю сказати, що результати повністю нас задовольнили.  Звісно, ми купили таке вартісне обладнання не для перевірки наших партнерів. А для перевірки на місцях лічильників, які встановлені у важкодоступних місцях,  монтаж яких потребує завеликих витрат  в декілька тисяч гривень. Для того, щоб уникнути обленерго  чи підприємцям значних витрат, ми і купили цей лічильник. Такий же інструментарій, тільки дещо нижчого рівня, отримає і кожна структура обленерго в районах області. Це , фактично, перша така велика закупка подібних приборів.  Дійсно, я вважаю, вигідним мати такий високоточний  еталон не тільки обленерго, а й  нашим клієнтам, -  пояснила  Ганна Пістружак.

Начальник служби засобів обліку електроенергії Товариства Володимир Брига показав і розказав як працює новий еталонний лічильник.

Наш новий еталонний лічильник з класом точності 0.05 дозволяє перевіряти лічильники і вимірювати похибки з великою точністю. От наприклад, ми підключили свій лічильник і перевіряємо паралельно з стендами з перевірки лічильників Zera нашого партнера представлені екземпляри.  Маємо вражаючі результати, -  поділився враженнями Володимир Брига.

Зважаючи на подвійний контроль, споживачі  можуть «спати спокійно». Лічильники, які випускає ТОВ «Енерго Контроль» працюють в класі метрологічних характеристик і відповідають нормативним значенням України.  Тож, електрична енергія буде споживатись і вірно обліковуватись.

Поділитись: