Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Запроваджено протигрипозні заходи_0

Запроваджено протигрипозні заходи

27 січня 2016

З 25 січня в Управлінні ПАТ “Вінницяобленерго” та усіх його структурних одиницях почали діяти  профілактичні заходи щодо запобігання захворюваності на грип та інші респіраторні інфекції. Їх запроваджено генеральним директором  Товариства Андрієм Поліщуком згідно наказу  “Про організацію санітарно-гігієнічних заходів для попередження захворювань на грип та ГРВІ”.

Безпосередній контроль за виконанням наказу, з яким під особисту відповідальність ознайомлено кожного працівника Товариства, здійснює директор з охорони праці Володимир Віштак.  За його словами, необхідність проведення таких заходів  обумовлена епідеміологічною ситуацією, що склалася як в області, так і у державі.

- Головне завдання  санітарно-гігієнічних заходів - це проінформувати  наших працівників про найпростіші  способи профілактики і тим самим  захистити їх  від можливої захворюваності на грип та ГРВІ. З цією метою у холі  управління відведено відповідне  місце, де наш лікар-терапевт пропонує кожному працівникові при його появі на робочому місці скористатися гігієнічною обробкою рук спеціальним дезінфікуючим засобом“Стерилліумом”.  Даний розчин - прекрасний антисептик, який запобігає  розповсюдженню  інфекції, у тому числі й грипозної. Крім того, в усіх приміщеннях Товариства, не зважаючи на  щоденне традиційне прибирання, запроваджено ще й інтенсивне вологе прибирання, а також здійснюється погодинне провітрювання й кварцування. Зокрема кварцування проводиться двічі на тиждень. Всі ці  заходи  триватимуть  до завершення епідеміологічного становища у Вінниці та області, - розповів Володимир Віштак.

Також директор з охорони праці порадив працівникам у період епідемії грипу більш ретельно дотримуватися  правил особистої гігієни, не переохолоджуватися і добре харчуватися.  

При тому всьому найголовнішим все ж залишається правило №1 - не займатися самолікуванням, - наголосила лікар-терапевт, завідувачка медпункту Товариства Людмила Орлик.

- Хвороба проявляє себе стрімко. Тож  за умови, передусім,   слабкості в організмі, головного болю, почервонінні очей,  ознобу та різкого підняття температури і взагалі будь-якої підозри на грип - негайно звертайтеся до лікаря! Не носіть  хворобу, так би мовити, “на ногах”! Не піддавайте своє здоров'я  та  здоров'я  вашого оточення небезпеці! Пам'ятайте, що грип - дуже  тяжке захворювання і самолікування може  призвести  до непоправних ускладнень, - закликала  лікар.

Тож шановні колеги, давайте прислухаємося до усіх порад, будемо чемними та здоровими!

Довідка: Згідно інформації  Вінницького обласного лабораторного центру державної СЕС станом на 27 січня  кількість хворих на грип  в області за третій тиждень січня 2016 зросла на 34%.  Перевищення епідемпорогу склало 22 %. По лікарську допомогу за цей період звернулося  13 755 хворих, а це 84 випадки на 10 тисяч населення при межі 69 випадків на 10 тисяч населення. У державі в цілому, за даними Міністерства охорони здоров'я України, на грип та ГРВІ вже захворіли 2,6 млн. людей.

Поділитись: