Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Запроваджуються графіки аварійних відключень споживачів_0

Запроваджуються графіки аварійних відключень споживачів

01 грудня 2014

Сьогодні, 1 грудня 2014 року, згідно розпорядженням ДП НЕК «Укренерго» по всій території України вводяться в дію графіки аварійних відключень споживачів електроенергії.

Підставою для запровадження цих заходів стала аварійна зупинка енергоблоку № 3 Запорізької АЕС потужністю 1 тис. Мвт. Через це в об`єднаній енергетичній системі України виник дефіцитний баланс виробництва і споживання електроенергії.

- З метою забезпечення надійної роботи об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії по Вінницькій області о 09 год.14 хв. введено в дію 1-5 черги графіка аварійних вимкнень, до яких залучені промислові споживачі. Після 14 години введено також і 6-7 черги, до яких залучено побутових споживачів. Тривалість та обсяги вимкнень електроенергії спрогнозувати важко, оскільки це залежить від ситуації в об`єднаній енергетичній системі України. Як правило, знеструмлення споживачів від електроенергії згідно даного графіка може тривати не більше ніж 2-3 години, - роз'яснив ситуацію начальник центрально-диспетчерської служби ПАТ “Вінницяобленерго” Василь Поліщук.

Також за словами Василя Поліщука, керівництво ПАТ «Вінницяобленерго» просить споживачів із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і самостійно обмежити споживання електричної енергії.

 

Поділитись: