Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Знай наших!_0

Знай наших!

07 липня 2014

Днями у холі Вінницької обласної торгово-промислової палати відбулося відкриття виставки творів місцевих майстрів пензля. Серед тих, хто виставив свої роботи на суд городян та гостей нашого міста і працівниця виробничо - технічного відділу технічної дирекції ПАТ “Вінницяобленерго” Лариса Чумакова. На виставці представлено дві її роботи: “Весна” та “ Зима у парку”. Виконані вони у живописному жанрі - пейзаж, доволі незвичною, але вже досить популярною технікою - писання мастихіном.

- Мастихін являє собою спеціальний ніж з гнучким лезом, виготовленим зі сталі, рога або пластику, - пояснила художниця. - Як ніякий інший інструмент, він дозволяє виразити всю силу звучання тієї чи іншої фарби, найбільш повно розкрити кольори та їх поєднання, створити красиву і складну фактуру фарби на поверхні картини, змоделювати обсяг зображуваних образів чи предметів. Тобто, дає великі можливості для імпровізації в ході творчої роботи, особливо під час написання маслом і коли малюєш природу, її вразливі та неповторні явища, ну, наприклад, дощ чи сніг. Саме все це я дуже люблю відтворювати на полотні!

Також Лариса Чумакова розповіла, що це не перша виставка, в якій вона бере участь.

- Намагаюся це робити часто, при кожній можливій нагоді. Принаймні, протягом останніх десяти років регулярно виставляю свої роботи на суд глядача, адже цікаво почути відгуки і зрозуміти, над чим далі працювати, в чому вдосконалюватися. Хоча участь у виставці для мене - не принципово. Більше полюбляю дарувати свої роботи друзям, знайомим, співробітникам і роблю це із великим задоволенням. Зараз я у пошуку нових ідей, образів. Не можна зупинятися на тому, що вже зроблено. Рух вперед стимулює до творчості і написання нових полотен, - поділилася своїм потаєнним художниця.

А ще додала, що мріє про власну майстерню, про пленери на природі і про те, щоб життя у всіх його проявах ніколи не втрачало кольорів. Напевно, тому і сама його розфарбовує вже понад 20 років. Каже, що воно того варте!

Додамо, у творчому доробку Лариси Чумакової не одна і навіть не дві сотні робіт. Чимало з них нині у приватних колекціях європейських поціновувачів художнього живопису, зокрема, в Італії, Німеччині, Франції, Ізраїлі. Частина - милує око в інтер'єрах Управління ПАТ “Вінницяобленерго”.

Поділитись: