Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Зустріч енергетиків із делегацією з Китаю_0

Зустріч енергетиків із делегацією з Китаю

16 листопада 2017

Вінниччина і розвиток на її теренах альтернативної сонячної   енергетики зацікавили представників китайської корпорації CNET. Вона має великий досвід з будівництва сонячних станцій у багатьох країнах світу, а також займається власним виробництвом сонячних панелей. Сьогодні, 16 листопада, з ознайомчою поїздкою китайці завітали і до Вінниці. Першими їх зустріли енергетики області, а саме директор з питань забезпечення бізнесу Товариства Сергій Даниленко. Разом з ним, а також із супроводжувачем китайських колег, директором департаменту нових проектів ТОВ «Енерджі-Консалтинг» Терче Митья, направилися до обласної держадміністрації. Там відбулась ділова розмова у присутності керівництва області, зокрема, першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  ОДА Володимира Мережка, директора  Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергія Волкова, начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрія Козака, а також радника генерального директора ПАТ «Вінницяобленерго», депутата обласної ради Андрія  Ковальова і працівників нашого Товариства - начальника відділу експлуатації будівель і споруд Андрія Ставничого та провідного інженера цього відділу Олександра Кавки.

На початку розмови Андрій Гижко запропонував переглянути презентаційний фільм про Вінниччину та її господарський комплекс. Потім розповів про можливості нашого краю щодо розвитку альтернативних джерел енергетики. Представників китайської делегації, а саме проектного менеджера приватної корпорації CNET Вейна Чана та її працівників Їнгшана Хі і Шуджина Лі зацікавила можливість реалізації в нашій області «зеленого проекту» - зведення сонячної електростанції. За словами Вейна Чана, вони готові вкладати в це свої інвестиції, але за умови чіткого вивчення і розуміння  процедури оформлення всіх дозвільних документів.

Андрій Гижко запевнив, що в цьому питанні не повинно бути жодних проблем, оскільки вінничани зацікавлені у співпраці з китайськими колегами, особливо, щодо будівництва  заводу з виробництва сонячних панелей.

- Наші дії щодо співпраці у міжнародному співробітництві – доволі  прозорі і бізнес-клімат в області дуже сприятливий, - сказав  Андрій Гижко.

Перший заступник голови ОДА  також порадив потенційним інвесторам у разі  прийняття ними конкретного рішення щодо співпраці з Вінниччиною, більш тісно спілкуватися з працівниками ПАТ «Вінницяобленерго», оскільки зведення сонячних електростанцій напряму пов’язане з роботою енергетиків краю.

Китайські гості залишились задоволеними розмовою і висловили бажання оглянути територію, на якій у найближчому майбутньому може з’явитися нова сонячна електростанція. Тож далі зустріч вже мала продовження у сонячному Могилів-Подільському  районі.

Поділитись: