Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про новобудови. Чому мешканці можуть залишитись без світла?!_0

Про новобудови. Чому мешканці можуть залишитись без світла?!

19 березня 2024

Це питання буде актуальним для власників житла в новобудовах.
Так буває, що забудовник здавши в експлуатацію новий ЖК або багатоквартирний будинок, забуває про те що трансформаторні підстанції (ТП) від яких заживлені будинки та квартири споживачів, потребують постійного фахового обслуговування та нагляду. Іноді трапляється, що забудовник будує інженерну інфраструктуру виключно для потреб будівництва, а не для повної здачі забудови в експлуатацію. Це дві зовсім різні величини (під будівництво значно менша).
Часто ці об'єкти вже існують на місцевості викупленій під будівництво, де в минулому була, наприклад, ферма, заготівельний цех, тощо або забудовник будує їх самотужки.
Отже, власником цих об'єктів юридично є сам забудовник. Після здачі в експлуатацію будівлі та продажу нерухомості – забудовник вважає, що його справу зроблено і зникає в невідомому напрямку. Тим часом параметри обладнання в ТП не відповідають наявному навантаженню, або воно в неналежному стані для ефективної експлуатації. А договір на обслуговування з ОСР не укладений…
В результаті споживачі мають проблеми з електропостачанням.
По Вінниці будівель з електроустановками без власників понад 20. А по всій області маємо майже 50.
Що ж робити у цьому випадку споживачам?!
Власника потрібно все-таки знайти. Або якщо його немає - об'єкт потрібно визнати безгоспним, далі визнати власністю мешканців будинку або ОСББ. А потім укладати договір (умову) на його обслуговування з АТ "Вінницяобленерго".
Це буде запорукою комфорту усіх мешканців новобудови. Адже наші фахівці взмозі забезпечувати надійне і постійне обслуговування електрообладнання. Для споживачів це означає, що постачання електроенергії відбуватиметься максимально якісно та без перебоїв.
Якщо ситуація описана вище схожа на Вашу, радимо звернутися до адміністратора Вашого РЕМу або дільниці. Там наші фахівці підкажуть як вирішити питання, аби результат був задовільний для усіх сторін.
P.S. Обирайте перевірених і досвідчених Забудовників та АТ «Вінницяобленерго». Пам’ятайте про «дешева риба – дешева юшка»…

Поділитись: