Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Це варто знати _0

Це варто знати

22 квітня 2024

Друзі, ми нещодавно повідомляли про впровадження графіків обмеження потужності електроенергії для промислових підприємств (ГОП).

Обмеження не стосувалися побутових споживачів. Ми лише просили і просимо економно споживати електроенергію.

Однак, для тих, хто ще плутається у різновидах графіків ми підготували роз'яснення. Читайте уважно, аби знати більше🤓

⚡️ГОЕ - графіки обмеження споживання електричної енергії.

Застосовують щодо великих підприємств у разі дефіциту електроенергії.

⚡️ГОП - графіки обмеження споживання електричної потужності, застосовують до підприємств промисловості. Це означає, що підприємство повинно споживати менше потужності ніж йому необхідно.

⚡️ГОЕ І ГОП розробляються операторами системи розподілу (ОСР) та застосовуються для окремої групи юридичних споживачів, що задіяні у регулюванні навантаження та споживання електричної енергії.

Розробляють як запобіжний захід у разі порушення роботи Об’єднаної енергетичної системи України і погоджують із Держенергонаглядом та обласними військовими адміністраціями та НЕК Укренерго. А вводять в дію у разі виникнення загрози дефіциту електроенергії.

Обмеження (відключення) електропостачання здійснюється відповідно до наперед розроблених графіків.

Розпорядження про їхнє запровадження вводяться в дію розпорядженням НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo та доводяться до обов’язкового виконання операторам систем розподілу (ОСР).

Невиконання юридичним споживачем заданих обсягів обмеження дає право ОСР після попередження споживача про невиконання встановленого режиму і невжиття ним заходів щодо зниження навантаження протягом 10 хвилин відключити споживача від джерела електропостачання.

Поділитись: