Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Увага!_0

Увага!

28 березня 2024

На початку весни найчастіше стаються пожежі в природній екосистемі.

🔥Швидкість поширення вогню від них надзвичайно висока. Особливо у вітряну погоду! Полум’я може перенестись на будівлі, лінії електромереж, газо та нафтопроводів, лісові насадження тощо.

Локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже складно. Це потребує залучення великої кількості особового складу рятувальників, пожежно-рятувальної техніки та загрожує значними збитками навколишньому середовищу, державі, небезпекою для життя і здоров’я.

Найпоширенішою причиною виникнення пожеж у природі є людська недбалість😇: кинутий недопалок або сірник, розведення багаття і необережне поводження з ним, роботи в лісових масивах та на відкритих територіях (утилізація сміття, будівництво і т.д.), випалювання трави.

Тож АТ "Вінницяобленерго" вкотре звертається до керівників виконавчої влади, органів самоврядування, керівників промислових підприємств, селянських, фермерських господарств та установ з проханням проводити роз’яснювальну роботу з населенням, підлеглими працівниками про недопустимість розпалювання вогнища чи спалювання сухої рослинності та гілок під лініями електропередачі та поблизу трансформаторних підстанцій, а також захаращувати територію в охоронних зонах енергетичних об’єктів.

⚡️НАГАДУЄМО! Для забезпечення нормальної та безпечної експлуатації ліній електропередач і безпеки населення «Правилами охорони електричних мереж» передбачена охоронна зона для ліній напругою 150 кВ – 25 метрів, ліній напругою 110 кВ – 20 метрів, для ліній напругою 35 кВ – 15 метрів по обидві сторони лінії від крайніх проводів, по периметру трансформаторних підстанцій – 3 метри від огорожі або споруди.

❌ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв розпалювати вогнища, влаштовувати будь-які звалища, складати добрива, корми, солому, дрова, інші матеріали, влаштовувати будь-які звалища, які можуть стати причиною виникнення пожежі, перебувати стороннім особам на території і в приміщеннях трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв, відчиняти двері і люки цих споруд.

Друзі, будьте обачними!🙏

Дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, особливо, перебуваючи в охоронних зонах ліній електропередач та біля об’єктів електроенергетики!

Це вбереже Вас від трагічних наслідків.

У разі виникнення загрози чи самої пожежі в охоронній зоні електромереж - негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію нашої компанії - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України) або на 101.

Поділитись: