News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук: “Я пишаюся такими хлопцями”_0

Андрій Поліщук: “Я пишаюся такими хлопцями”

13 October 2016

Напередодні Дня захисника України генеральний директор ПАТ “Вінницяобленерго” Андрій Поліщук зустрівся з учасником бойових дій в АТО, електрослюсарем служби підстанцій Сергієм Дудніком. В його особі він привітав усіх працівників Товариства, які свого часу проходили службу в лавах Збройних сил України та Національної Гвардії  згідно мобілізації 2014-2016 років.

- Сергію, сердечно вітаю вас зі святом, що наближається.  Ви по праву, як і інші представники нашої компанії - учасники АТО  є істинними захисниками рідної країни. Хочу щиро подякувати і вам, і всім іншим за небайдужість, патріотизм, силу волі і мужність, проявлені в боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави. Пишаюся такими хлопцями і вашими вчинками. Бажаю всього  найкращого у подальшому житті, - сказав Андрій Поліщук, зустрічаючи Сергія Дудніка на порозі свого кабінету.

За тим керівник енергетиків запросив його до розмови та розпитав про службу на передовій.

- Свою службу проходив у 59-ому  військовому мобільному польовому шпиталі на території Луганської  області. Пішов по третій хвилі мобілізації. Охороняв шпиталь та займався технічним забезпеченням його роботи. Однак за тих умов доводилося робити все, навіть асистувати хірургам. Шпиталь розміщувався прямо в полі, у наметах.  Шість разів міняли місце його дислокації. Часто нас атакували, постійно обстрілювали машини. Не раз  накривали і “градами” та “смерчами”. Загалом моя служба тривала 13 місяців - з  серпня 2014 по вересень 2015 року, - розказав 25-річний хлопець.

Натомість Андрій Поліщук поділився із ним враженнями  про свою нещодавню поїздку до колег-енергетиків Луганського енергетичного об‘єднання.

Був там у робочих справах.  Працюють люди в доволі непростих, майже польових умовах, але добре, що вже їх не обстрілюють. Все це на відстані 60-80-ти км від фронтової території.   Атмосфера гнітюча, скрізь блокпости, важка техніка, перевірки.  Живуть енергетики  в наметових таборах, нині утепляються, готуються до зими. Вже звикли до таких  незручностей. Мріють про цивілізовані умови життя та роботи. При цьому  підтримують енергосистему в необхідному стані та забезпечують населення Луганщини електрикою. Зі свого боку ми їм допомагаємо, чим можемо. І вони, як і ми дуже сподіваємося, що Луганськ буде наш і Крим також, - завершуючи розмову оптимістично наголосив Андрій Поліщук.

Вже по завершенню зустрічі із генеральним директором прес-група також поспілкувалася із Сергієм Дудніком. З'ясували, що  до роботи в ПАТ “Вінницяобленерго” хлопець встиг відслужити в армії, зокрема, у Повітряних Силах ЗСУ. Щодо участі у  бойових діях в АТО, то  небагатослівний та скромний захисник зізнався, що просився добровольцем ще навесні 2014 року, однак закликали  через кілька місяців по мобілізації.  На запитання “ як там було?” відповів коротко: “Там дуже страшно і багато горя”.

Додамо, нині свою службу в лавах Збройних Сил України та Національної Гвардії несуть семеро наших працівників, а саме з управління Товариства - слюсар СТіЛ Андрій Тяпкін, водій СтіЛ  Олег Драчук, водій СтіЛ Микола Комар, електромонтер з експлуатації розподільчих мереж Калинівських ЕМ Юрій Вдовиченко, електромонтер з експлуатації розподільчих мереж  Тиврівських ЕМ Руслан Галба та водій ОВБ цієї ж структурної одиниці Василь Поліщук, електромонтер з експлуатації розподільчих мереж Ямпільських ЕМ Олег Вінницький. Загалом 41 працівник нашого підприємства взяв і продовжує брати  участь у бойових діях в зоні АТО.

Дорогі захисники України - зі святом ВАС! Будьте здоровими та щасливими і виключно під мирним небом рідної землі.

Share: