News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Діалог задля продуктивності праці та соцзахисту вінничан_0

Діалог задля продуктивності праці та соцзахисту вінничан

03 October 2016

Днями директор учбового центру ПАТ «Вінницяобленерго» Олександр Бірюков, як голова правління Вінницької обласної організації роботодавців енергетичної галузі,  взяв участь у засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. Захід відбувся в обласній державній адміністрації (ОДА). Присутніми на ньому були голова облдержадміністрації  Валерій Коровій, очільник  обласної Ради Анатолій Олійник, голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Петро Кузнєцов, голова Федерації профспілок області Микола Колесник та інші представники влади і громади.

За словами Олександра Бірюкова, зібрання  присвятили  питанням подальшої  ефективної взаємодії сторін соціального діалогу задля забезпечення продуктивної зайнятості, соціального захисту та належних умов праці жителів області, у тому числі й енергетиків. Також  він повідомив, що присутні  заслухали доповідь  директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА  Наталі Заболотної щодо стану оплати праці в області. В ній, зокрема,  йшлося про стан  заборгованості  із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах регіону. Так на 1 вересня поточного року це становить 2,6 млн. гривень, що  менше на 73 % до відповідного періоду минулого року, 6 державних підприємств області нині  перебувають у процедурі банкрутства і заборгували своїм працівникам понад  2 млн. гривень. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників в області  становить 3 955 гривень. На сьогодні це 15 місце серед регіонів України.

Результатом  фахового та змістовного обговорення порушених на засіданні питань стало підписання територіальної угоди між облдержадміністрацією, обласною Радою, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Спільним представницьким органом профспілкових організацій Вінниччини на 2016-2020 роки.

- Скажімо, економічний блок угоди містить спільні домовленості сторін щодо вжиття заходів, спрямованих на розвиток внутрішнього ринку, підтримку вітчизняного виробництва, вирішення проблемних питань економічного розвитку області, особливо, в частині інвестиційної діяльності, кредитування реального сектору, погашення заборгованості із зарплати, здійснення заходів щодо відновлення виробництва, стабілізації ринку праці.  Значна частина положень угоди приділена  також питанням соціального захисту працівників, - поінформував  Олександр Бірюков.

Share: