News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 До уваги замовників послуг з приєднання!_0

До уваги замовників послуг з приєднання!

28 March 2022

Звертаємось до замовників послуг з приєднання до електричних мереж АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО», які оплатили послугу приєднання до введення воєнного стану в Україні.

Шановні замовники!

Пунктом 4. Постанови НКРЕКП від 26.03.2022 № 352 «Про затвердження Порядку тимчасового приєднання електроустановок до системи розподілу у період дії в Україні воєнного стану» встановлено, що операторам систем розподілу, у разі об’єктивної неможливості надання послуг з приєднання електроустановок замовників, за укладеними до 24 лютого 2022 року договорами про приєднання у порядку, визначеному розділом IV Кодексу систем розподілу, затвердженого Постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 310, повідомити замовників згідно з процедурою, визначеною договорами про приєднання до електричних мереж, про неможливість виконання зобов’язань, у зв’язку з настанням обставин непереборної сили, до їх офіційного закінчення. Торгово-промислова палата України, своїм листом від 28.02.2022 № 2024/02.0-7.1, засвідчила форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили): військову агресію Російської Федерації проти України, що стало підставою введення воєнного стану в Україні.

Враховуючи викладене та керуючись умовами договору про приєднання АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» повідомляє про тимчасове призупинення виконання зобов’язань за договорами про приєднання, у зв’язку з настанням обставин непереборної сили, до їх офіційного закінчення. Послугу з приєднання призупинено на об’єктах замовників, на яких не розпочато будівництво зовнішніх мереж електропостачання через проблематику з постачанням ТМЦ, пов’язану з логістичною діяльністю виробників в зоні бойових дій та призовом персоналу підрядних організацій до лав ЗСУ.

Наразі не призупинено надання послуги з приєднання об’єктів замовників, для приєднання яких виконано будівництво зовнішніх мереж електропостачання або роботи з будівництва мереж знаходяться на стадії завершення. Товариство готове забезпечити підключення новозбудованих мереж та укладення договорів про надання послуг з розподілу електричної енергії після виконання замовниками вимог технічних умов в частині електроустановок внутрішнього електрозабезпечення, в тому числі влаштування обліку електричної енергії.

Після завершення воєнного стану, який став підставою неможливості виконання Товариством своїх зобов’язань,  АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» гарантує виконання усіх  призупинених зобов’язань за договорами про приєднання у повному обсязі.

Сподіваємося на порозуміння та подальшу співпрацю.

 

 

 

 

 

Share: