News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Енергетики області за здоров’я і спорт_0

Енергетики області за здоров’я і спорт

10 May 2016

Вже одинадцять років поспіль районами Вінниччини крокує обласна спартакіада серед колективів структурних одиниць ПАТ «Вінницяобленерго». Цьогоріч  6 травня Теплицькій землі вперше випала почесна місія – відкриття першого етапу одинадцятої обласної спартакіади працівників енергетики та електротехнічної промисловості.  Змагання обласного масштабу проводились одночасно у кількох місцях райцентру й мали насичений спортивний сценарій. Урочисте відкриття спартакіади відбулось на місцевому стадіоні «Старт» за участі голови Теплицької районної ради Василя Романюка, голови Теплицької селищної ради Руслана Трамбовецького та виконавчого директора з персоналу ПАТ «Вінницяобленерго» Віталія Хребтія.

- Сьогодні будуть переможці, але не буде переможених, - зазначив Віталій Хребтій та  нагадав  учасникам змагань  головне правило обласної спартакіади – відчуття  єдиного  колективу структурних підрозділів ПАТ «Вінницяобленерго», відчуття підтримки один одного, а також можливість вкотре зустрітись із друзями.

Змагання відбувались напередодні свята Великої Перемоги українського народу над нацизмом  1939-1945 років і в період важкого сьогодення неоголошеної війни на Сході держави. Тож  Василь Романюк закликав усіх присутніх вшанувати пам'ять полеглих  у війнах в Україні хвилиною мовчання, а командам – учасникам побажав перемоги у змаганнях. Приєднався до привітань гостей на Тепличчині Руслан Трамбовецький. Він побажав перемоги усім , але наголосив, що душею вболіватиме за команду Теплицьких електричних мереж. І, як годиться, за українськими традиціями, господарі спортивного свята зустрічали  гостей запашним хлібом-сіллю на вишитому рушнику.

Після  найкращих побажань та настанов  від організаторів обласної спартакіади, капітани дев’ятьох команд-учасників урочисто, під звучання державного гімну підняли жовто-блакитний стяг України і  символічний стяг змагань. Такий момент  є невід’ємною  традицією відкриття спартакіади.

Далі були  волейбол, міні-футбол, теніс, гирьовий спорт, шахи, шашки та перетягування канату. Саме з цих  видів спорту змагалися команди енергетиків з Бершаді, Гайсина, Чечельника, Піщанки, Теплика, Вінниці, Крижополя, Тростянця та  Управління (високовольтного блоку). Щодо спортсменів Теплицьких  ЕМ, то варто зазначити, що вони  завжди серйозно та  з великою відповідальністю ставилися до  участі у спартакіаді. Тому із одинадцяти проведених спартакіад нинішня за їх участю вже десята і рівень підготовки  щороку дає все кращі результати. Зокрема, великим досягненням є повна укомплектованість команди учасниками з усіх представлених на спартакіаді видів спорту. За словами директора Теплицьких ЕМ Петра Марченка це результат того, що на базі районних електричних мереж створено усі необхідні умови. Вони дозволяють працівникам структури у вільний від роботи час активно  тренуватись і вдосконалювати свої спортивні навики.

- Згуртованість спортивної еліти серед простих працівників та заохочення їх до здорового способу життя й, відповідно, до продуктивної праці  є головною метою участі у  змаганнях,- зазначив Петро Марченко.

Також керівник теплицьких енергетиків підкреслив, що  спорт  у їхньому житті  є  можливістю відійти від буденності, а  результатом наполегливої підготовки до участі у спартакіаді - 2016 стало представлення на змагання  25  гравців з числа особового персоналу районних ЕМ.

 Неабиякі азарт та емоції виявилися  головними складовими початку боротьби команд за першість.Згідно попередньо проведеного жеребкування у першій підгрупі з волейболу, міні-футболу, і перетягування канату  змагалися команди учасників з  Гайсина, Крижополя, Чечельника і команда Управління (високовольтного блоку). До другої підгрупи  ввійшли команди Теплицьких, Бершадських,  Вінницьких міських, Піщанських та Тростянецьких електричних мереж.

Змагання з основних видів спорту зосередились на території центрального стадіону «Старт». Це дозволило вболівальникам  спостерігати за розвитком ігор з міні-футболу, гирьового спорту, перетягування канату, шахів та шашок одночасно. Змагання з настільного тенісу проходили у Теплицькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2, з волейболу - у Теплицькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, куди команди довозились автобусами.

Свято спорту  у Теплику побило  усі часові рекорди свого проведення. Адже, зазвичай,  ігри завершувались близько  шостої години вечора. Як відзначив директор з персоналу ПАТ «Вінницяобленерго» Віталій Хребтій, завдяки особливому організаційному підходу дирекції Теплицьких ЕМ, районного керівництва та професіоналізму суддівського корпусу, о 16:30 вже були відомі  підсумки першого етапу обласної спартакіади. 

В урочистій атмосфері та з бурхливими оплесками оголошували і вітали її переможців. Вони отримали путівку у фінальні змагання, що  відбудуться  27 травня у м. Козятин. За результатами змагань і кількістю набраних балів, ІІІ командне місце посіли спортсмени Чечельницьких електричних мереж (62 бал)). ІІ місце заслужено дісталось команді Управління (високовольтного блоку) (63 бали). Впевнено здобула  перемогу і першість у спартакіаді енергетиків команда Вінницьких міських електричних мереж(79 балів).

У загальнокомандній турнірній таблиці команда спортсменів Теплицьких ЕМ посіла восьме місце. Звичайно, результат бажав би бути кращим, проте ніхто з її  гравців аж ніяк не розчарувався у своїх здобутках, адже першість, як зазначалось, не головна мета  спартакіади.

Призери та переможці обласного чемпіонату працівників енергетичної галузі були нагороджені почесними грамотами та кубками від ПАТ «Вінницяобленерго». Також вони отримали  можливість  показати ще кращі результати у фінальному етапі спартакіади. А перший її етап завершився  урочистим опущенням державного стягу та символічного прапору змагань ПАТ «Вінницяобленерго». Не обійшлося  і  без напутніх побажань Віталія Хребтія  усім структурним підрозділам Товариства працювати в напрямку єднання колективів, здобуття високих професійних результатів, пропагування здорового способу життя й вдосконалення  спортивної майстерності.

Світлана Мельник, журналіст, Теплик

Share: