News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Готуємось до Всесвітнього дня охорони праці_0

Готуємось до Всесвітнього дня охорони праці

21 April 2016

Рівно за тиждень, а саме 28 квітня, відзначатимемо Всесвітній день охорони праці, який цьогоріч пройде під гаслом «Стрес на робочому місці: колективний виклик». З цієї нагоди у Товаристві видано спеціальний Наказ  “Про підготовку та проведення Всесвітнього дня охорони праці в ПАТ “Вінницяобленерго”.  Згідно Наказу створено організаційний комітет на чолі з директором з ОП Володимиром Віштаком і планується проведення низки заходів. Зокрема йдеться про  доведення до усіх структурних одиниць Товариства  звернення організаційного комітету з підготовки та проведення Всесвітнього Дня охорони праці і створення на місцях відповідних організаційних комітетів. Їм належить організувати та провести перевірки  стану охорони праці в СО, службах, майстерських дільницях, лабораторіях,  розглянути результати  перевірок, здійснити заходи з усунення виявлених порушень тощо.

В рамках Всесвітнього дня охорони праці також буде створено та оформлено куточки, стенди з даної тематики. Крім того, спільно з профспілковими комітетами планується організація та проведення низки заходів із вшанування пам`яті загиблих на виробництві. Зокрема йдеться про надання допомоги  інвалідам праці, а також  родичам загиблих на виробництві (матеріальна допомога та допомога з облаштування могил), запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Загалом,  головною метою відзначення Всесвітнього дня охорони праці є привернення уваги органів державної влади, суб’єктів господарювання  та широкого кола громадськості до невирішених проблем охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, просування культури праці у всі сфери діяльності людини з нагадуванням про безпеку, як першочергове її право.

Довідка: Всесвітній день охорони праці (28 квітня) затверджено до щорічного відзначення   рішенням Міжнародної організації ILO у  2003 році. Українці  міжнародну  ініціативу підтримали згідно Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці». Попередником Всесвітнього дня охорони праці вважають американський День пам’яті загиблих на виробництві працівників.

 

Share: