News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Крадіжки краще попередити, ніж долати їх наслідки_0

Крадіжки краще попередити, ніж долати їх наслідки

18 May 2016

За майже шість місяців поточного року на об'єктах електроенергетики ПАТ “Вінницяобленерго” сталося більше 10 випадків крадіжок  електричного обладнання. Загальна сума збитків склала понад 417 тисяч гривень. Про це повідомив начальник служби економічної безпеки Товариства Микола Ванжула. Крім того посадовець  наголосив, що таких наслідків можна було б уникнути, якби спрацював людський фактор, помножений на небайдужість  споживачів електроенергії, якими є абсолютно все населення Вінниччини.

- Ті, хто “не чистий на руку” чомусь ніколи не думають, що рано чи пізно й  у них також через ганебний вчинок інших злодіїв  може не стати  світла. Тому про обладнання, яке часом зникає в мережах з волі крадіїв, варто турбуватися усім без виключення. Крадіжки однозначно  краще попередити, ніж долати їх наслідки! Про це свідчать і нещодавні випадки, що сталися на території Оратівських електромереж, а саме у селах Лопатинка та Балабанівка. Там злочинці пошкодили  обмотки силових трансформаторів і злили майже всю оливу. Напевно хтось же із місцевих жителів  бачив чи чув,  як цупили ту оливу сотнями кілограмів. Чи, скажімо, поміж селами Бортники та Даньківка у Тульчинському районі невідомі вкрали понад 10 кілометрів електричного проводу. І що - знову без свідків?  Два дні підряд, ще у квітні, працювали злодії і в Іллінецькому районі, злили  трансформаторну оливу  на підстанціях сіл Василівка та Яструбенці. По цих та інших випадках  відкрито кримінальні впровадження, виявляються особи, які можуть бути причетними до нанесених Товариству збитків. На жаль, більшість справ так і залишається нерозкритими. Тому вкотре звертаємося до наших споживачів і просимо їх не залишатися байдужими до порушеного питання, бути більш пильними  і свідомими! Будь ласка, повідомляйте нам, енергетикам, а також правоохоронцям про будь-які підозрілі моменти, що виникають на ваших територіях.  Звісно, в разі пошкоджень енергетики приїдуть і замінять трансформатори, проведуть новий кабель,  забезпечать ваші оселі безперебійним постачанням. Але якими зусиллями? Відновлення електромереж та його обладнання у такий скрутний час  стає  все більш проблематичним,  враховуючи вартість нової техніки, ремонтних робіт тощо. Тож шановні споживачі, будьмо разом пильними! - закликав Микола Ванжула.

Нагадаємо, в залежнoсті від пoтужнoсті трансфoрматoра, для відновлення йoгo рoбoти неoбхіднo від 200 дo 400 літрів оливи. До того ж може статися, що у короткий термін підприємству не вдасться  ліквідувати наслідки крадіжoк трансформаторної оливи, закупка і доставка якої потребує складних додаткових процедур та певного часу. В такому разі населені пункти, де вона зливається, просто ризикують залишитися без напруги не на один тиждень.

Share: