News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 НАШІ ВЕТЕРАНИ. ЗНАЙМО ТА ШАНУЙМО!_0

НАШІ ВЕТЕРАНИ. ЗНАЙМО ТА ШАНУЙМО!

27 July 2022

Володимир ВОЛКОВ. У його трудовій книжці багато записів, але місце роботи практично одне – «Вінницяобленерго». Тут Володимир Костянтинович майже піввіку, з грудня 1974 року. До того закінчив навчання на механіко-енергетичному факультеті Вінницького філіалу Київського політехнічного інституту, отримав диплом інженера-електрика за спеціальністю «Електропостачання промислових підприємств, міст і сільського господарства». Також встиг недовго попрацювати інженером-електриком в інституті «Укрколгосппроект», відслужити в у війську, де більш докладно ознайомився з роботою спеціального високовольтного обладнання і отримав відповідну IV групу допуску. Після демобілізації повернувся до рідної Вінниці та одразу приступив до роботи у складі місцевого підприємства електромереж РЕУ «Вінницяенерго» інженером з нагляду за безпечною експлуатацією тепломеханічного та газового господарства, об’єктів котлонадзору – ТЕЦ-1, Теплоцентралі, ГЕС.

- На той час такі об’єкти входили до підприємства. Під керівництвом фахівців своєї справи О.І.Кульматицього, В.А.Грабовича, Д.Д.Савицього, М.В.Бойка, Ю.Ф. Виговського пройшов шлях до начальника служби нагляду за безпечною експлуатацією обладнання та технічної безпеки Вінницького центрального підприємства електромереж. Надалі працював на цьому ж підприємстві заступником головного інженера з розподільчих мереж. У ті роки особливу увагу приділяв реалізації та розвитку робіт під напругою 0,4 ÷750кВ, експлуатації обладнання 750кВ, особливо реакторів, розвитку заснованої Д.Д.Савицьким «Школи безпечних методів праці», бригадній формі організації праці у колективах служб та РЕС, електропостачанню останніх не електрифікованих хуторів Вінницької області, - пригадує ветеран.

У 1986 році Володимира Волкова призначають головним інженером, надалі директором Вінницьких міських східних електричних мереж ВЕД «Вінницяобленерго».

- У своїй роботі особливу увагу приділяв техніці безпеки, роботі з персоналом, оснащенню бригад сучасними механізмами і транспортом, введенню та добудові виробничих баз районів електромереж, їх облаштуванню, автоматизації та телемеханізації розподільчих мереж та їх розвитку надійності з застосуванням закритих транспортних підстанцій. На той час було тісне співробітництво з керівництвом районів. У 1992 році завдяки зусиллям О.О.Бірюкова, на той час головного інженера ВЕО «Вінницяенерго», та міністра В.Ф.Склярова пройшов навчання і набув практичного досвіду в «Школі бізнесу Фьюкул» в університеті штату Північна Кароліна та компанії «NCP» штату Мінесота в США. Короткий час (1995-1996 р.р.) працював генеральним директором ДАБК «Вінницяобленерго», коли довелося витримати критичні ситуації того періоду з поставкою мазуту та газу на ТЕЦ -1 і Теплоцентраль, а також сувору зиму і неймовірно високий весняний паводок. Проте не витримав відносин з тодішнім прем’єр-міністром України П.І.Лазаренком і у листопаді 1995 р. повернувся на посаду директора Вінницьких східних електромереж, - зі спогадів Володимира Волкова.

Нове призначення в житті професійного енергетика сталося у 1999 році. Як технічний директор ДАБК «Вінницяобленерго» працював під керівництвом О.О. Бірюкова. З усім колективом енергетиків області та за участі більше 60-ти підрядних організацій довелось пережити найбільше лихо за весь час існування енергетики Вінниччини - ожеледь 2000 року.

Подальша праця була пов’язана: з розбудовою повітряних ліній та обладнання 110-0,4 кВ; розвитком виробничої лінії з району трансформаторів 10/04 кВ спільно з керівником «Вінницяенергоналадка» В.Ф.Орликом, застосуванням досвіду І.Ф. Павлова, доцента ВНТУ, заступника технічного директора з розподілу мереж Р.Г.Ніколенка в розробці та втіленні трансформаторів зі схемою 4/2, матових підстанцій; поширенням мереж 0,4-10 кВ із самонесучими ізольованими проводами; виконанням великого обсягу ремонтів та заміни мереж 0,4 -10 кВ під час щорічних конкурсів з майстерності з метою поширення передового досвіду та технологій; заміною масляних вимикачів тощо.

З 2012 року Володимир Волков працював на різних посадах у складі структурних одиниць та служб АТ «Вінницяобленерго». І досі він в робочому строю. Вважає, що головне в професії, яку обрав на все життя, це забезпечення безперебійним і надійним електропостачанням, правильна і грамотна експлуатація обладнання, вчасний ремонт і модернізація енергетичного устаткування.

Колеги про Володимира Костянтиновича відгукуються так: «Особливо інтелігентний і мислячий, наполегливий і духовно чесний. Людина високої внутрішньої культури з почуттям власної гідності та глибокої поваги до інших людей. Завжди був і залишається патріотом справи енергетиків, щиро вболіває за її майбутнє. Грамотний і виважений керівник, високопрофесіонал своєї справи. Мудрий наставник, гарний товариш і порадник. Чудовий сім’янин, турботливий батько і дідусь».

Завтра у Володимира Костянтиновича ВОЛКОВА День народження. Сердечно вітаємо іменинника та бажаємо на довгі роки зберегти життєдайну енергію і незгасний вогник оптимізму! Нехай завжди будуть - міцне здоров’я, добро, родинне щастя, мирне небо і гарне майбутнє у неодмінно переможній рідній Україні! Успіхів Вам, шановний Ветеране, усіх благ! Трудовий колектив АТ «Вінницяобленерго» висловлює Вам глибоку повагу і щиро дякує за працю!

Share: