News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Найголовніше, щоб люди були зі світлом_0

Найголовніше, щоб люди були зі світлом

15 April 2016

До такого висновку дійшла розмова директора технічного Товариства Володимира Лапи з представниками ініціативної групи мешканців  63-х квартирного будинку №56а по вулиці Академічна с. Агрономічне Вінницького району, а також журналістами деяких українських та регіональних ЗМІ. Змістом її було проблемне питання щодо офіційного приєднання даного об'єкту до загальної електромережі ПАТ “Вінницяобленерго”. Забудовник “Гніванський кар'єр” цього питання не вирішив і переклав проблему на мешканців, - наголосив   директор технічний.

- Світло у будинку на Академічній з'явиться обов'язково, не зважаючи на те, що забудовник виявився недобросовісним. Основні питання з електрифікації будинку все ж таки мав вирішити він. Якщо згадувати майже 9-річну епопею, то у даному  будинку було 2 забудовника. Один почав і не добудував, взявши з людей гроші. Нині з цього приводу заведена кримінальна справа. Інший, а саме “Гніванський кар'єр”  досі офіційно не здав даний будинок в експлуатацію, але протягом вже двох років там живуть люди з підведеним газом, водою і світлом. Яким чином це все вдалося зробити - не зрозуміло. З минулого року неодноразово на рівні обласної адміністрації відбувалися зустрічі з цього приводу, де ми зустрічалися з ініціативною групою і забудовником. Було розроблено певний комплекс заходів, а саме видані технічні умови до приєднання цього будинку до електромережі, розроблена проектно-кошторисна документація.  Замовнику тільки залишилося перерахувати нам кошти і ми виконуємо всі роботи. Те, що люди кажуть, що кошти, ніби,  вже нам перераховували, а ми вимагаємо більше - це неправда. Ми навпаки  йщли людям на зустріч у всіх питаннях: і що  стосується технічних умов, які були простроченими, і щодо проекту, який був розроблений без належних умов та правил. Саме наше Товариство напряму працювало з проектантами  і погодили проектно-кошторисну документацію. В принципі, відповідно, до чинного законодавства, забудовник, який володіє технічними умовами,  мав би перераховувати і кошти, а  ми тоді мали б виконати усі роботи в наших мережах. Ще раз наголошую, що це питання однозначно  -  забудовника! Тільки  він  мав його вирішувати. Щодо ПАТ  “Вінницяобленерго”, то зараз керівництво розглядає шляхи, як з найменшими витратами технічно грамотно  виконати підключення цього будинку до електромережі. Безперечно, люди мають бути зі світлом, - прокоментував Володимир Лапа.

 

Share: