News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Неправомірна вирубка дерев в районах електромереж призводить до аварій._0

Неправомірна вирубка дерев в районах електромереж призводить до аварій.

21 February 2022

Почастішали випадки аварійних ситуацій в електромережах через неправомірні дії самих же споживачів електроенергії. Тільки в районі Вінницьких центральних електромереж (ВЦЕМ) протягом минулого тижня зафіксовано кілька таких фактів. Зокрема, 18 лютого з вини невідомих сторонніх осіб, які спиляли дерево, знеструмлено чотирнадцять ТП -10/0,4 кВ та село Некрасово.

- Вплив сторонніх осіб на функціонування енергетичного об’єкту 10 кВ Вінницьких центральних ЕМ виявили наші працівники під час огляду ПЛ-10кВ Ф-181 підстанції «Західна». Фактично через падіння спиляного дерева сталося пошкодження опори №443 з обривом проводу між опорами №442-445 і це спричинило відключення вимикача №10. Час знеструмлення тривав з 12.53 до 18.25. Недовідпуск електроенергії склав 0,87 МВт/год. Порушників поки що не знайдено. Відповідна заява відправлена до правоохоронних органів, - повідомив директор ВЦЕМ Микола Колубай.

Через неправомірне зрізання дерев сталося пошкодження електролінії та аварійне вимкнення і на території Вінницьких східних електромереж (ВСЕМ). А саме вимкнення повітряної лінії ПЛ-10 кВ Ф№38 від ПС 110/35/10 "Турбів", яка живить споживачів сіл Сиваківці та Соболівка.

- Під час огляду місця аварії бригадою ОВБ виявлено, що в проміжку опор №58-59 при неправомірному зрізанні дерева сторонніми особами, воно впало на ПЛ-10 кВ і в результаті обірвало провода ще в трьох проміжках, а це майже 300 метрів. Про дану подію ми негайно сповістили поліцію. На даний час винуватців шукають. Через їхнє втручання в роботу електромереж перерва в електропостачанні склала 173 хв. Завдяки професійним діям бригади електромонтерів під керівництвом майстра Юрія Кацімона електропостачання оперативно відновили, - повідомив головний інженер ВСЕМ Віталій Шмигельський.

Нагадуємо, що згідно «Правил охорони електричних мереж», за будь-які дії, що призводять до пошкодження електромереж, передбачена адміністративна відповідальність (ст. 93 КУПаП). На порушника накладається штраф у розмірі від 4 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. У разі виявлення порушників Правил, їм доведеться відшкодувати і заподіяні енергорозподільчій компанії матеріальні втрати, в тому числі компенсувати вартість робіт з підключення до електромережі.

Share: