News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про розчистку трас повітряних електроліній._0

Про розчистку трас повітряних електроліній.

19 October 2021
Протягом дев’яти місяців поточного року в області розчищено майже 270 км трас повітряних ліній електропередач напругою 35 кВ та110 кВ.
Про це повідомив заступник директора технічного з високовольтних мереж АТ “Вінницяобленерго” Антон Перевертайло. За його словами, енергетики Вінниччини тримають пов'язані з цим заходи на особливому контролі. Адже від цього залежить безпека життя людей і надійність роботи електромереж.
- Служба ліній електропередач 35 кВ і вище щоденно та по всій області займається розчисткою трас електроліній під напругою 35 кВ та 110 кВ. Для того маємо 9 лінійних бригад та відповідну техніку. Так за дев’ять місяців поточного року вже розчищено 136,97 км трас ПЛ-110 кВ (при плані 110,4 км) та 132,87 км ПЛ-35 кВ (при плані 109,75 км). Чистка трас електроліній проводиться, насамперед, для підвищення надійності роботи електромереж і недопущення нещасних випадків через ураження електричним струмом. Також для того, аби попередити пошкодження електроліній. Велике значення розчистка трас має і для зниження технологічних втрат в електромережі. Тож слідкуємо за цим процесом ретельно. Щодо організації роботи з розчищення трас електроліній, то в усіх районах електромереж розробляються відповідні графіки. Вони, в свою чергу, доводяться до місцевих органів самоврядування області та населення. Якщо належить проводити розчистку трас у лісовій зоні або посадках та ярах, то узгоджуємо план наших робіт з відповідними інстанціями, а саме з «Віноблагроліс» та ДП «Вінницький лісгосп», - розповів Антон Перевертайло.
Share: