News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Споживачі запитують – ми відповідаємо_0

Споживачі запитують – ми відповідаємо

01 November 2016

Чимало побутових  споживачів нашого Товариства цікавляться питанням щодо укладання договору про користування електричною енергією у прозорих офісах  міста Вінниці.  Про можливість даної  процедури, а також за яких умов  правильно її провести, які документи для того потрібні й куди варто звертатися - роз’яснила начальник відділу по роботі з побутовими споживачами електроенергії  ПАТ «Вінницяобленерго»  Ірина  Іванова.

- Згідно «Правил користування електричною енергією для населення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 26 червня 1999 року № 1357, а саме пункту 3, споживання електричної енергії здійснюється на підставі договору про користування електричною енергією між побутовим споживачем і електропостачальником, що розробляється електропостачальником згідно з типовим договором про користування електричною енергією та укладається на три роки. Для укладення договору побутовий споживач звертається до електропостачальника з письмовою заявою та пред'являє оригінали паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків - паспорта з відміткою відповідного контролюючого органу, а також документа, що підтверджує право власності чи користування на об'єкт споживача або права власності чи користування на земельну ділянку (на період будівництва об'єкта споживача). Електропостачальник під час отримання документів зобов'язаний перевірити заповнену заяву та наявність повного їх комплекту. Під час підготовки проекту договору на об'єкті побутового споживача електропостачальник проводить контрольний огляд вузла обліку (засобу обліку), складає акт про збереження пломб за формою, визначеною у додатку 3 до цих «Правил».  Акт про збереження пломб є додатком до договору. Обробка персональних даних побутового споживача здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про захист персональних даних". Однак допоки  відсутня технічна можливість щодо укладання договорів про користування електричною енергією у прозорих офісах м. Вінниці, - інформувала Ірина Іванова.

Share: