News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Страждаєте від домашнього насильства? Не мовчіть і звертайтесь по допомогу!_0

Страждаєте від домашнього насильства? Не мовчіть і звертайтесь по допомогу!

25 February 2022

Домашнє насильство є однією з найбільш складних соціальних проблем, від якої страждають переважно жінки і діти. Як стверджує статистика, також у групу підвищеного ризику потрапляють люди з інвалідністю, похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки з сільської місцевості. Особливо проблема домашнього насильства  загострилась у час війни, яка триває на території України з 2014 року. З кожним роком кількість звернень до поліції щодо вчинення домашнього насильства збільшується. Так, за даними Мінсоцполітики, від насильства в Україні потерпає понад 200 тисяч осіб.

З січня 2020 року на базі державної установи «Урядовий контактний центр» працює Урядова «Гаряча лінія» 15 47. Кожен, хто постраждав від будь – яких проявів насильства (домашнього, стосовно дітей, за ознакою статі,  від торгівлі людьми)  може звернутися за цим номером телефону по допомогу! Лише за один рік роботи «Гарячої ліні» - 15 47 до неї надійшло  287 221 звернень.

Тож, шановні вінничани, якщо Ви стали свідком чи самі страждаєте від насильства і потребуєте  допомоги, не зволікайте і телефонуйте на БЕЗКОШТОВНУ ЦІЛОДОБОВУ Урядову Гарячу лінію за номером 15-47 або звертайтесь до правоохоронних органів. Також (нижче - на картинці) вказано номери телефонів по Вінниці та області, де Вам також завжди нададуть допомогу. Головне - не бійтеся і звертайтеся! Знайте, Ви не одні зі своєю бідою!

Share: