News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Технічне навчання у Літині _0

Технічне навчання у Літині

22 August 2016

Днями в СО «Літинські ЕМ» проведено технічне навчання оперативного та оперативно-виробничого персоналу.

Про це повідомив директор структурної одиниці Товариства Борис Токар.

За його словами, технічне навчання організовано центральною диспетчерською службою управління ПАТ “Вінницяобленерго”. Проводилося воно з метою перевірки, а також розширення і поглиблення знань, умінь і навичок працівників відповідно до вимог сучасного виробництва в електроенергетиці.

Як сказано у повідомленні, безпосередньо навчання провели заступник начальника центральної диспетчерської служби Володимир Лонський, начальник служби охорони праці Анатолій Семесенко, заступник начальника служби підстанцій 35 кВ і вище Сергій Макогоненко. У ході навчання вони поставили особливий акцент на детальному аналізі помилок, що мали місце в ПАТ «Вінницяобленерго» при обслуговуванні підстанцій персоналом ОВБ, майстрами, електромонтерами протягом минулого року. Також дали роз`яснення щодо попередження подібних некоректних дій з боку персоналу СО, наголосили на питаннях травматизму із порівняльною статистикою в Україні та світі.

Практична частина занять відбулась на підстанції 35/10 «Уладівка», безпосередньо на модернізованому обладнанні. Зокрема працівники Літанських ЕМ продемострували чітке виконання виводу з резерву в ремонт силового трансформатора Т-2 згідно бланку перемикань, а також процес встановлення переносного, зі сторони 10 кВ, та стаціонарного, зі сторони 35 кв, заземлення. Особлива увага приділялась конструктивним деталям нових трансформаторів, а саме покращеному газовому реле та повітряному фільтру. При цьому наголошувалось на вірній методиці ввімкнення і вимкнення комутуючих ножів ЗН та ТН 35 кВ. Учасники навчання також спробували зручність регулювання напруги на пристрої РПН трансформатора Т2, оглянули комірки ТВП із вдалими спробами перемикання регулювання напруги з ручного в дистанційне і навпаки.

- Загалом подібні навчальні заходи - тільки на користь робочому процесу. Вони планові і проходять в усіх структурних підрозділах нашого Товариства, - резюмував начальник центральної диспетчерської служби Василь Поліщук.

Share: