News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВІННИЧАН ТА ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ!_0

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВІННИЧАН ТА ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ!

21 April 2022

УВАГА!!! Перші три дні поточного тижня на території Вінниччини знову видалися пожежонебезпечними. Спалювання сухої рослинності та сміття завдало непоправної шкоди довкіллю. Попри постійні наші наголошення, чисельні застереження Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, інформування в засобах масової інформації, факти випалювання сухої трави та очерету і надалі відбуваються. Щодоби за номером служби порятунку «101» надходить понад 100 повідомлень про займання сухостоїв на території області. У більшості випадків бездумне спалювання сухостою та сміття переростає у пожежі поблизу ліній електропередачі надвисокої напруги, газопроводів, доріг, сільгоспугідь, лісосмуг, приватних домоволодінь тощо. ВСЕ ЦЕ - НЕБЕЗПЕЧНО!!! ⚠️ 

Доведено, що переважна більшість пожеж трапляється саме через легковажність громадян, які не думають про кінцевий результат. А він може бути доволі плачевним: з прямою загрозою для життя, великими матеріальними та економічними збитками державі, яка, перебуваючи у стані війни, і так несе непоправні матеріальні втрати. Тож, шановні, схаменіться!!! Майте на увазі, що КОЖЕН АКТ ПІДПАЛУ – ЦЕ ЗЛОЧИН проти держави, проти людей і природи, за що доведеться відповідати в адміністративному і кримінальному порядку!

Сподіваємось, дощова погода, яка нині спостерігається, дещо призупинить дії паліїв. Однак на майбутнє вкотре ЗАКЛИКАЄМО - БУДЬТЕ ДБАЙЛИВИМИ, ОБАЧНИМИ, НЕ ШКОДЬТЕ СОБІ, ЛЮДЯМ ТА ДОВКІЛЛЮ!

❗️ПАМ’ЯТАЙТЕ: внаслідок горіння залишків сухої трави, бур'яну та сміття можуть виникнути аварійні відключення повітряних ліній електропередачі. Для забезпечення нормальної та безпечної експлуатації ліній електропередач і безпеки населення «Правилами охорони електричних мереж» передбачена охоронна зона для ліній напругою 150 кВ – 25 метрів, ліній напругою 110 кВ – 20 метрів, для ліній напругою 35 кВ – 15 метрів по обидві сторони лінії від крайніх проводів.

Звертаємось також до керівників виконавчої влади, органів самоврядування, керівників промислових підприємств, селянських, фермерських господарств та установ з проханням активніше проводити роз’яснювальну роботу з населенням, підлеглими працівниками про недопустимість: спалювання сухої рослинності (стерні, соломи, сухої трави, тощо) в лісових масивах і просіках; розпалювання вогнищ чи спалювання минулорічної сухої трави та гілок під лініями електропередачі й поблизу трансформаторних підстанцій; користування відкритим полум’ям та розведення багать в охоронних зонах ЛЕП.

У разі виявлення загрози пожежі 🔥в охоронній зоні електромереж - негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію АТ «Вінницяобленерго» - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України) або на 101.

БУДЬ ЛАСКА, БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І НАШУ ВІННИЧЧИНУ!

Share: