News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Як нині працює Учбовий центр АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО»?_0

Як нині працює Учбовий центр АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО»?

14 December 2021

Виконуючи карантинні обмеження, Учбовий центр АТ «Вінницяобленерго» вже другий рік поспіль працює в умовах дистанційної форми професійно-теоретичної підготовки. За словами його директора Сергія Скрипника, це не тільки захистило слухачів від можливого зараження небезпечною коронавірусною інфекцією, а й дозволило слухачам курсів значно скоротити час на дорожні витрати, фінансування відряджень і проживання.

- Професійно-практична частина навчання слухачів проводиться як і раніше - на робочих місцях та під наглядом досвідчених інструкторів. Для оптимізації навчального процесу Учбовий центр активно впроваджує систему дистанційного навчання LMS "Учбовий центр". Цю систему можна використовувати для тестування та перевірки знань з підвищення кваліфікації працівників, питань охорони праці, а також надання методичної допомоги іншим підрозділам в організації виробничого навчання. Наразі працівники Учбового центру працюють над складанням тестів для різних професій і кваліфікацій слухачів. Використання тестів дасть змогу упорядкувати процес контролю засвоєння навчальної програми, об’єктивно оцінити знання слухачів при дотриманні рівних умов оцінювання, скоротити витрати часу на проведення екзамену. Хоча, впровадження тестової системи має один недолік. Вона не дає змоги почути слухача і дослідити логіку його міркувань. Тому, при необхідності, будемо застосовувати ще й усне опитування після проведення тестової перевірки. Загалом, тестова перевірка має ряд переваг порівняно з традиційними формами і методами. Вона вмонтована в сучасні педагогічні концепції та більш раціонально використовує зворотній зв'язок, що дає змогу визначати рівень засвоєння всього матеріалу і зосередити увагу на прогалинах у знаннях для можливості подальшого внесення відповідних корегувань, - розповів про поточні справи колективу Учбового центру його керівник Сергій Скрипник.

Також він додав, що в межах Учбового центру АТ «Вінницяобленерго» функціонує науково-дослідна група, яка виконує розрахунки з техніко-економічного обґрунтування заходів, передбачених інвестиційною програмою в частині зниження технологічних витрат енергії, переведення на напругу 20 кВ, розрахунку втрат, викликаних відновлювальними джерелами енергії тощо. Крім того, власними силами працівників Учбового центру створено нову лабораторію та майстерню в адміністративній будівлі по вул. Енергетична, 6, які оснащені відповідним обладнанням з подальшим облаштуванням робочих місць для проведення лабораторно-практичних робіт.

Share: