News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 ЗНАЙ НАШИХ! _0

ЗНАЙ НАШИХ!

05 November 2021
Життя пливе з неймовірною швидкістю. В буденній та проблемній метушні ми майже не помічаємо його принад, не встигаємо вдосталь полюбуватися красою навколишнього світу. Після перегляду фоторобіт інженера-програміста Олега Нича з Гайсинськиїх ЕМ (Чечельницька дільниця) хочеться надолужити згаяне, побачити життя з іншого ракурсу, в іншому часовому вимірі, цінувати його кожну мить.
- Хоч фотографія – зображення статичне, але через камеру можна побачити непомітне. Кожне фото – це застигла емоція. Класно, коли вона позитивна і коли вдається її вловити. Люблю фотографувати природу. А ще більше - дітей та людей старшого віку, бо вони ніколи не грають, завжди щирі,- розповідає про своє захоплення фотосправою Олег Нич.
У світі мистецтва ім’я нашого колеги вже достатньо відоме. Його роботи можна побачити в галереях не лише регіональних фотовиставок, на шпальтах газет і журналів вітчизняних видань. Зокрема, багато років Олег співпрацює з всеукраїнською газетою «День», є постійним учасником її фотоконкурсів. Практично, щоразу отримував відзнаки та призи. Наприклад, перший, у 2006 році, був спеціальним.
- То був знімок, пов’язаний з островом Тузла II. На співпрацю з газетою «День» мене наштовхнув мій земляк, друг та вчитель з фотосправи, один з найкращих репортажних фотокореспондентів України Борис Корпусенко. Сам конкурс та приз надихнули на нові творчі пошуки. Я почав більше читати і професійніше цікавитися фотографією. Були такі знімки, на які я раніше навіть не звертав увагу, а після виставок «Дня» став по-іншому дивитися на постановку кадру. Можливості цифрової техніки дозволяють робити багато кадрів. Кожен аналізую, шукаю недоліки або, навпаки, сильні сторони знімка. Лише після того розумію, що замість гори непотрібних кадрів, треба робити тільки ті, на які хочеться дивитися нескінченно та із задоволенням. Власне, кожна мить життя – це пошук унікальних кадрів для зйомки, які варто фіксувати, бо вони неповторні, - каже Олег Нич.
Цьогоріч Олег Володимирович також відправив свої роботи на вже ХХІII Міжнародний фотоконкурс газети «День». У листопаді оголосять імена переможців фотобієнале «Дня». Тож, будемо вболівати за нашого колегу і побажаємо йому успіху!
Share: