News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук взяв участь у заходах, присвячених Дню захисників Донецького летовища _0

Андрій Поліщук взяв участь у заходах, присвячених Дню захисників Донецького летовища

20 January 2016

20 січня у Вінниці пройшли  заходи з нагоди  Дня захисників Донецького  аеропорту. Участь у них взяв генеральний директор ПАТ “Вінницяобленерго” Андрій Поліщук. Зокрема  у Вінницькому національному медичному університеті відбулося відкриття меморіальної дошки начмеду, старшому лейтенантові окремого десантно-штурмового батальйону 95 аеромобільної бригади Олександру Кондратюку. Рівно рік тому 32-річний “кіборг” загинув на летовищі під час захисту територіальної цілісності України. З першого дня неоголошеної війни він проявив свою небайдужість і пішов  на фронт добровольцем.

- Саша не міг лишатися осторонь,  був добрим, мудрим і  дуже справедливим. А ще дуже вірив, що у нашій країні всі мають жити саме так -по-справедливості, - розповіла горем змучена молода вдова Мирослава

Меморіальну дошку Олександрові  Кондратюку відкрила його  шестирічна донька Ангеліна.  Так вирішили друзі героя, які також пройшли пекло летовища і, за словами голови громадського об'єднання  “Вінницький союз учасників АТО” Романа Смішного, ніколи не забудуть його та допоможуть родині. 

Чимало добрих слів про Олександра прозвучало під час урочистостей. Так ректор  ВНМУ Василь Мороз наголосив, як  пишається Олександром весь колектив навчального закладу.  

- В університеті він завжди вчився на одні п’ятірки, бо знав, що  буде захищати здоров’я наших солдатів. Він завжди пишався, що навчався в медичному, тепер і медичний пишається, що тут навчався Саша, - сказав Василь Мороз.
У річницю смерті  Олександра Кондратюка  згадали не лише його близькі, друзі, побратими-солдати, колеги, знайомі, студенти та колектив медичного університету. Свою шану «кіборгу» віддали також голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, народний депутат Сергій Кудлаєнко. 

Після цього  вшанування легендарних захисників Донецького аеропорту продовжилося у Вінницькому будинку офіцерів, де влада області та міста Вінниці відзначила  їх почесними нагородами. Так, 84 «кіборга» отримали з рук голови обласної ради Анатолія Олійника, заступника голови Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, заступника Командувача Повітряних Сил Збройних сил України з виховної та соціально-психологічної роботи Олега Грунтковського  ордени за оборону та проявлену мужність, стійкість і патріотизм. Дев’ятьом вінничанам відзнаки присвоєно посмертно. Їх забирали дружини та  бойові товариші.
Відзначили також і волонтерів з благодійниками, які не залишилися осторонь біди в країні. Вони отримали медалі «Сильному духом» та  грамоти. Серед таких нагороджених керівник енергетиків області Андрій Поліщук. 

-  З першого дня АТО енергетики Вінниччини  допомагали воїнам АТО  і досі стараємося це робити.  Вважаємо це за честь для нашого колективу. Зокрема відправили на  фронт декілька дизельних станцій. Допомагаємо ще й матеріально. Так,  скажімо, за свої власні кошти та ще одного з  бізнесменів Вінниці купили автомобіль і відправили його на передову. Вважаю за честь і надалі цим займатися.  Якщо ж ми не можемо бути на передовій, то наш обов’язок допомогти, чим можемо. Тому саме сьогодні я був тут, - сказав Андрій Поліщук  в інтерв'ю кореспондентові обласного радіо.

Також керівник Товариства повідомив, що серед учасників АТО є чимало й енергетиків. 
- Нині на службі у лавах Збройних Сил України 180 наших колег.  Ми тримаємо з ними зв’язок, підтримуємо їх та їхні родини. Скажімо, коли є проблеми в родині і до нас звертаються, до мене особисто, то я завжди відгукуюсь на це, оскільки вважаю хлопців, які сьогодні на передовій, героями, - додав Андрій Поліщук.

Почути запис про заходи до Дня захисників Донецького  аеропорту, що відбулися  та, зокрема,  інтерв'ю з Андрієм Поліщуком можна на хвилі обласного радіо 20 січня о 21год. 10 хв. та у повторі 21 січня о 8 год. 10. хв.

Додамо, за час проведення АТО на території Донецької та Луганської областей енергетики Вінниччини надали безповоротну фінансову допомогу Міжнародному благодійному фонду «Без кордонів» для забезпечення першочергових заходів з ремонту об’єктів житлового фонду м. Маріуполь,  матеріальну допомогу благодійному фонду дитячо-юнацького спорту інвалідів «Інваспорт», Могилів-Подільському прикордонному загону, обласній раді організації ветеранів України, військовій частині №3028. Також на передову бійцям не раз надсилали необхідні  речі. Зокрема  було передано дизельні станції, бензопилу, продукти харчування тощо. А вояки в/ч 4264, а саме 11 відділення підготовки 184 навчального центру Львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яке  дислокується  у селі Гущинці Калинівського району нещодавно отримали водний насос. Допомога вітчизняній армії триває. Слава героям!

Share: