News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Автомобілісти, не нехтуйте правилами безпеки в охоронних зонах електромереж!_0

Автомобілісти, не нехтуйте правилами безпеки в охоронних зонах електромереж!

09 October 2023

Автомобілісти, які нехтують правилами дорожнього руху і безпечного проїзду в охоронних зонах електромереж вкотре стали винуватцями аварій!

Днями на території СО «Тульчинські ЕМ» (Піщанська дільниця) водій легковика у темну пору доби не впорався з кермуванням і збив опору ПЛ-0,4кВ Л-1 ТП-70, внаслідок чого сам загинув.

В районі аварії було знеструмлено 41 будинок. До приїзду слідчо-оперативної групи, яка згодом відкрила кримінальне впровадження, роботи з відновлення електропостачання заборонялися. Понад 18 годин люди були без світла. Електропостачання відновили лише на ранок наступного дня.

Того ж дня інший автомобіліст під час розвантажувальних робіт поблизу ПЛ-110 кВ «Липовець-Погребище» піднятим причіпом самосвала впритул наблизився до струмоведучих частин повітряної лінії. Внаслідок такої дії відбулось коротке замикання та вимкнення повітряної лінії.

На місце події викликано наряд поліції, складено акт про виявлення пошкодження в присутності працівників служби лінії 35 кВ і вище АТ "Вінницяобленерго", водія автомобіля та представника фірми ФОП.

Нагадуємо, що пошкодження ліній електропередачі призводить до припинення електропостачання споживачів, а також до випадків електротравматизму населення! Здійснюючи розвантажувальні роботи водії піддають своє життя та життя оточуючих смертельній небезпеці, оскільки лінії знаходяться під напругою!

Просимо звернути увагу керівників підприємств агропромислового розвитку на роботу на землях, де розташовані опори повітряних ліній 35 кВ і вище!

Звертаємось до усіх водіїв, особливо великогабаритного транспорту, будьте більш уважними та обережними за кермом!

Не виконуйте ризикованих маневрів в охоронних зонах електромереж!

Неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху і не перевищуйте допустиму швидкість!

Пам’ятайте, що наїзд на опори ліній електропередач – це завжди ризик для життя з тяжкими наслідками і великими матеріальними збитками!

Share: