News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Час подбати про чисте довкілля_0

Час подбати про чисте довкілля

19 April 2019

Екологи ВТС ПАТ «Вінницяобленерго» підготували та видали  черговий випуск «Інформаційного листка» з охорони навколишнього природнього середовища. Присвятили його екологічному хештегу #trashtag, який набуває все більшої популярності в соціальних мережах. Про це повідомила провідний інженер ВТС- групи ISO 14001  Оксана Лукашевич та надіслала електронний варіант  «Інформаційного листка».  За його змістом, до екологічного хештегу #trashtag приєдналося десятки тисяч людей з усього світу.

«Вони  викладають в мережу фотографії прибраного сміття. Користувачі соціальних мереж знаходять засмічені місця, фотографують їх, а потім прибирають. Порівняльні фотографії «до і після» люди викладають у свої профілі. Під егідою #trashtag вони наводять порядок у парках, на пляжах, уздовж доріг. Челендж у 2015 році запустила компанія UCO Gear, яка виготовляє інвентар для пікніків. Амбасадор UCO Стівен Рейнхольд під час подорожі по США викинув непотрібний чек з вікна автомобіля і тільки потім задумався над власною поведінкою. Епізод так запам'ятався Стівену, що всю подорож він збирав сміття. «Я думав, що якщо зможу переконати 100 осіб приєднатися до прибирання, то разом ми справді досягнемо відчутних результатів, - каже Рейнхольд. - А якщо переконаю 100 осіб, то чому не 1000? Чому ми не можемо зібрати мільйон шматків сміття? У цих роздумах виникла ідея, і так само швидко, як чек відлітав з мого вікна, я сказав: #TRASHTAG».

Челендж може спонукати людей дбайливіше ставитися до природи і усвідомити  небезпеку викинутого сміття, особливо пластику. До хештегу не соромно приєднатися кожному, тому що це корисно для тебе і планети», - йдеться в «Інформаційному листку».

За словами Оксани Лукашевич,  колектив ПАТ «Вінницяобленерго»  також може підтримати  челендж та  присвятити  його Дню Довкілля - 20 квітня.

- Прибирати нашу землю від сміття, у тому числі й територію біля об’єктів  нашого Товариства,   прикрашаючи її квітами, новонасадженими кущами, деревами, - це і необхідно, і важливо в усіх розуміннях , - сказала Оксана Лукашевич. Давайте підтримаємо таку ініціативу екологів ВТС і зробимо світ навколо чистішим!

Share: