News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Через негоду - робота в режимі особливих умов_0

Через негоду - робота в режимі особливих умов

30 October 2017

У ніч з 29 на 30 жовтня та впродовж ранку 30 жовтня  через сильні пориви вітру на Вінниччині  знеструмлено 16 ліній електропередач. Про це повідомив директор технічний ПАТ «Вінницяобленерго» Віктор Степанець.

- Через несприятливі погодні умови відбулись відключення ліній в мережі 110 кВ та 04 кВ. А саме станом на 6 годину ранку 30 жовтня знеструмлено 16 ліній електропередач. До цього енергетики були готові, оскільки раніше отримали інформацію про штормове попередження. Тому одразу до ліквідації пошкоджень задіяні усі аварійні бригади та спецтехніка. Найбільше від негоди, а саме сильного вітру, який спричинив повалення дерев, пошкоджено лінії електропередач у Вінниці, безпосередньо, в центрі та на Замості. Також знеструмлено лінії електропередач у Калинівському, Козятинському, Липовецькому, Погребищенському, Могилів-Подільському, Тульчинському та Хмільницькому районах області. На 12-у годину 30 жовтня залишалося знеструмленими 11 ліній електропередач. Це, зокрема, 20 населених пунктів. Енергетики працюють у посиленому аварійному режимі.  Ситуація чітко контролюється.  Маємо надію максимально спрацювати, усунути  наявні  пошкодження та до 17 години цієї доби  подати електроенергію до осель усіх наших споживачів, - запевнив Віктор Степанець.

За інформацією Укргідрометцентру, впродовж всієї доби 30 жовтня очікуються складні погодні умови з посиленням швидкості вітру до 25-30 м/с, дощем, що, можливо, перейде у мокрий сніг. У зв’язку із цим ПАТ «Вінницяобленерго» закликає споживачів електроенергії бути максимально уважними та обережними при наближенні до повітряних ліній електропередач, особливо тих, які проходять поблизу насаджень високих дерев. У випадках обривів електричних дротів просимо не наближатися до них ближче, ніж на 8 метрів! Також застерігаємо не вирішувати проблему самотужки! Якщо виявили будь-яке пошкодження ліній електропередачі, негайно телефонуйте за безкоштовним багатоканальним номером Кол-центру - (0) 800 217 217 або (0432) 65 95 95.

Share: