News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Депутати обговорили питання боргу водоканалу перед енергетиками_0

Депутати обговорили питання боргу водоканалу перед енергетиками

26 September 2019

- Станом на сьогодні КП «Вінницяоблводоканал» сплатив розподільчій компанії АТ «Вінницяобленерго» лише 2 млн. боргу з існуючої загальної суми у понад 72 млн. Тож питання залишається відкритим. Його треба вирішувати негайно і кардинально. Ситуація критична, як для водоканалу, так і для нашого енергетичного підприємства, яке через борг водоканалу змушене брати кредити. Це не влаштовує ні акціонерів, ні мене, як керівника підприємства, і, зрештою, вінничан, оскільки повернутий борг водоканалу ми могли б направити на модернізацію електромереж, що нині нам так необхідно. Тож сподіваюся, що депутати облради з розумінням поставляться до проблеми і допоможуть знайти рішення, - наголосив генеральний директор АТ «Вінницяобленерго», а також депутат обласної Ради Андрій Поліщук в інтерв’ю одному з місцевих телевізійних каналів перед початком чергової 39 сесії облради, що відбулася 26 вересня.

Серед 66-и питань порядку денного сесії питання господарських відносин водоканалу та обленерго стояло другим. Його розглянули одразу після інформації голови обласної Ради Анатолія Олійника про роботу в міжсесійний період, а також після виступу присутнього на засіданні новопризначеного голови Вінницької ОДА Вячеслава Скальського. Тож конкретно заслухали інформацію від начальника КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського. Він коротко окреслив суть проблеми і попросив депутатський корпус вирішити питання таким чином, аби тепловики мали можливість погасити спочатку заборгованість перед водоканалом, що, за словами Олександра Чернятинського, «дозволить перезаключити договір з обленерго щодо реструктуризації боргу, виконувати його умови і не допустити до відключення об’єктів водоканалу від електропостачання».

Під час обговорення цього питання голова постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур інформував присутніх про рішення очолюваної ним комісії, засідання якої передувало сесії. Зокрема повідомив про зміни до обласного бюджету на 2019 рік, які внесли депутати. Одне з них стосувалося і водоканалу.

З метою продовження реалізації організаційних та технічних заходів з енергозбереження на об’єктах спільної комунальної власності територіальних громад області у 2019 році, до обласної Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2017-2022 роки внесені наступні зміни та доповнення: забезпечення за рахунок коштів обласного бюджету компенсації собівартості наданих послуг КП «Вінницяоблтеплоенерго» у зв’язку із несвоєчасним встановленням обласною Радою тарифів шляхом надання дотації у розмірі 5 мільйонів гривень, в межах коштів, передбачених обласним бюджетом, – сказав Геннадій Мазур.

Депутати підтримали таке рішення. Тож питання боргу водоканалу перед обленерго, можна сказати, частково вирішено.

Залишається чекати ще на позитивне рішення депутатів Вінницької міської ради, за яким 10 мільйонів грн., обіцяних раніше міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим, також допоможуть зняти соціальну напругу навколо наболілої проблеми.

Share: