News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Діти наших колег-переможці Всеукраїнського конкурсу малюнку “Мої батьки-енергетики”_0

Діти наших колег-переможці Всеукраїнського конкурсу малюнку “Мої батьки-енергетики”

04 December 2014

Підбито підсумок Всеукраїнського конкурсу дитячих художніх робіт «Мої батьки – Енергетики!». В ньому взяли участь понад 70 дітей працівників енергетичної галузі з більшості областей нашої держави. За рішенням оргкомітету конкурсу переможцем став 6-ти річний вінничанин Олександр Вараниця зі своєю роботою “Енергетика на службі у людей”.

- Новину про те, що мій Сашко посів перше місце у конкурсі сповістив голова профкому ППО ПАТ “Вінницяобленерго” Олександр Вдовиченко і, звичайно, для всієї моєї родини це стало великою радістю, - не приховуючи гордості за сина розповіла під час зустрічі з журналістами прес-служби Товариства його мама, інженер виробничо-технічного відділу Вінницьких висококвольтних електромереж Ганна Веремієнко.

Тож, журналісти попросили її організувати зустріч з юним художником-володарем головного призу-Диплому Президії ЦК профспіки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, а також грошової винагороди у 300 гривень. Разом завітали до фізико-математичної гімназії №17, де він навчається у 1-А класі. Класний керівник Наталя Совко дозволила порушити традиційне ведення уроку та повідомила дітям про відзнаку їхнього товариша, після чого посипалися вітання. Згодом засоромлений і, водночас, щасливий хлопчик, розповів одноліткам про те, що саме він зобразив на своєму малюнку.

- Я намалював двох енергетиків, які полагодили ліхтарі над лавкою, куди б могло сісти багато людей і щоб їм було там зручно, затишно, і все навколо видно. Щоб можна було навіть прочитати газету, - пояснив Сашко.

А журналістам потім додав, що коли це малював, то про перемогу зовсім не думав, а просто хотілося гарно зобразити “ліхтарі, лампочки, взагалі електрику”. При цьому зізнався, що ідею малюнку дещо підказали дорослі. А на питання ким хоче стати, коли виросте, швидко відповів: “Енергетиком, як мама”.

Окрім першого призового місця на зазначеному конкурсі, юні вінничани здобули ще й третє - з винагородою у 100 гривень. Його посіла 14-річна Катерина Єсаулова з Могилева-Подільського за роботу “Добробут в руках енергетика”. Мама дівчинки Наталія Єсаулова працює бухгалтером в Могилів-Подільських ЕМ.

Крім Сашка Вараниці та Катерини Єсаулової у Всеукраїнському конкурсі дитячих художніх робіт “Мої батьки- енергетики” взяли участь ще 8 дітей працівників ПАТ “Вінницяобленерго” віком від 5 до 14 років. В своїх роботах кожен з них за допомогою образотворчих засобів продемонстрував, ким працюють їхні батьки або працювали їхні бабусі й дідусі, а також показали особливість і складність професії енергетика.

Урочисте ж вітання юних талантів-переможців конкурсу з врученням їм винагород відбудеться у День енергетика 22 грудня 2014 року.

 

Share: