News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Для чого проводиться розчистка трас електроліній?_0

Для чого проводиться розчистка трас електроліній?

23 February 2023

По всій області працівниками АТ «Вінницяобленерго» проводиться розчистка трас розподільчих електроліній під напругою 0,4-110 кВ. Цей виробничий процес  дуже важливий, оскільки від його результатів залежить безпека життя людей, попередження  пошкоджень електроліній і надійність роботи електромереж. Також  велике значення розчистка трас має для зниження технологічних втрат в електромережі.

Роботи з розчистки трас в кожній структурній одиниці обленерго проводяться згідно відповідних графіків. Вони обов’язково доводяться до місцевих органів самоврядування та населення. Якщо належить проводити розчистку трас у лісовій зоні або посадках чи ярах, то план дій з цього питання також узгоджується  з відповідними інстанціями. Виконанням робіт безпосередньо займаються виробничі бригади Товариства  із залученням спецтехніки.

З початку 2023 року вже розчищено 500 км трас повітряних ліній 0,4-110кВ. До кінця року заплановано розчистити ще понад 3000 км.

Share: