News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Дотримання простих правил допоможе зберегти життя і не завдасть шкоди об'єктам енергетики._0

Дотримання простих правил допоможе зберегти життя і не завдасть шкоди об'єктам енергетики.

10 May 2023

З метою попередження пожеж 🔥 у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки поблизу енергетичних об’єктів, АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» вкотре нагадує про неприпустимість випалювання сухостою, спалювання дерев та сміття. Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправної шкоди природі та державі. Найбільша їх кількість, як свідчить статистика, припадає на весняно-літній період – час польових робіт, прибирання на присадибних ділянках та інших відкритих територіях. І виникають вони через людський фактор, елементарне недотримання правил пожежної безпеки. Тому, шановні вінничани, ПАМ’ЯТАЙТЕ:

❌КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО паління сухостоїв, рослинних залишків, сміття поблизу охоронних зон електричних мереж, біля трансформаторних підстанцій, ліній електропередач та інших об’єктів енергетики!

📣Для забезпечення умов експлуатації електричних мереж і, найголовніше, для відвернення нещасних випадків, пожеж, аварій відводяться земельні ділянки, прокладаються просіки у лісових масивах і зелених насадженнях, встановлюються охоронні зони, тобто мінімально допустимі відстані від електричних мереж до будинків, споруд, земної і водної поверхонь:

- для повітряних ліній електропередач напругою до 1 кВ – 2 м, до 20 кВ – 10 м, 35 кВ – 15 м, 20 м – до проводів напругою до 110 кВ по обидві сторони від крайніх проводів;

- по периметру трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв – 3 метри від огорожі або споруди;

- уздовж підземних кабельних ліній електропередачі у вигляді земельної ділянки по обидві сторони лінії від крайніх кабелів на відстані 1 метра

📣Виїжджаючи на відпочинок у лісові масиви, на дачу, в поля - будьте пильні та обережні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, особливо, перебуваючи в охоронних зонах ліній електропередач або біля об’єктів енергетики:

- тримайте запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях;

- не допускайте складання в охоронних зонах повітряних ліній соломи, сіна, дров та інших горючих матеріалів;

- не кидайте палаючі сірники і недопалки;

- не запалюйте вогнище біля об’єктів електроенергетики;

- не допускайте спалювання сухої трави, листя, вирубаних дерев і чагарників.

❗️Будь ласка, дотримуйтесь цих простих правил пожежної безпеки! Бережіть власне життя, не завдавайте шкоди екосистемі та не додавайте проблем енергетикам!

🆘При виникненні загрози пожежі в охоронній зоні ліній електропередач негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію компанії - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України), (0432) 65-95-95 або на 101.

Share: