News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 ЕІС-код лічильника електроенергії не порушує релігійних прав _0

ЕІС-код лічильника електроенергії не порушує релігійних прав

25 January 2019

Про це повідомив у своїй статті інформаційно-аналітичний ресурс "Українська енергетика UA-Energy.org", посилаючись на коментар  від НКРЕКП-Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг:http://www.nerc.gov.ua/?news=8628.

"Регулятор прокоментував присвоєння EIC-кодів. Оператор розподільних мереж (обленерго) присвоює ЕІС-код точці комерційного обліку електричної енергії (лічильнику), а не людині або об’єкту, яким вона володіє, номерних знаків чи числових кодів. Тому присвоєння EIC-коду не порушує права та релігійні переконання українців. Про це нагадали в Національній комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). 

Обленерго присвоює ЕІС-код для для систематизації своєї діяльності з розподілу електричної енергії, згідно вимог правил роздрібного ринку електроенергії, кодексу комерційного обліку та інших нормативно-законодавчих актів. 

Також обленерго мають передати базу даних абонентів постачальникам універсальних послуг (ПУН), в тому числі - побутових та малих не побутових споживачів", - йдеться, зокрема,  у статті інформ-ресурсу "Українська енергетика".

Share: