News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Електромонтери Барських ЕМ - найвправніші_0

Електромонтери Барських ЕМ - найвправніші

04 June 2015

 Протягом трьох  днів на навчально-тренувальній базі Барських ЕМ проходили  фінальні змагання  бригад електромонтерів розподільчих мереж ПАТ “ Вінницяобленерго”.  Участь у них взяли  8 команд. Зокрема за лідерство з майстерності змагалися  професіонали Тростянецьких, Піщанських, Хмільницьких, Могилів-Подільських, Тульчинських, Гайсинських, Крижопільських та Барських електромереж. Вони  виявилися найкращими   серед загальної кількості  команд - учасниць, а саме 27-ми, що змагалися впродовж травня на зональному рівні  на базі Тульчинських, Муровано-Куриловецьких, Погребищенських, Немирівських та Тростянецьких електромереж.

  Початок фіналу проходив урочисто та за участі керівництва і провідних спеціалістів управління Товариства. Вітаючи  команди, директор технічний Володимир Лапа наголосив, що в цьогорічних змаганнях  не буде переможених.

  - Переможуть досвід та професійність! Ви це вже доводили не раз.  Електромонтер - почесна професія  і водночас небезпечна. Кожен ваш робочий день пов’язаний з  ризиком, вимагає уважності, знання способів захисту від ураження електричним струмом, способів надання першої допомоги потерпілим. Не випадково вам так часто  доводиться проходити технічну перепідготовку, пов’язану в основному з технологічним оновленням електрообладнання та комунікацій, перевіряти і закріплювати  знання правил електробезпеки. Цьогорічні змагання - ще одна сходинка до вдосконалення вашого професіоналізму. Бажаю, щоб кожному  вдалося показати це по максимуму, - зазначив  Володимир Лапа.

  Під звуки гімну України право підняти державний прапор перед стартом надали  минулорічній команді-переможниці  - бригаді електромонтерів Тростянецьких ЕМ на чолі з майстром Михайлом Кузьменко. 

 Далі головний суддя,  заступник  начальника СРМ Борис Грушко озвучив  основні етапи змагань. Під палаючим літнім сонцем   учасники в новому спецодязі вправно взялися за  виконання  поставленних завдань. Всі якнайкраще намагалися  продемонструвати свої навички, знання, зібранність та хист до командної роботи.

 Також у  ході перегонів електромонтери  ділилися враженнями. Наприклад,   Сергій Гоцуляк з Могилів-Подільських  ЕМ розповів, що  не перший рік бере участь у подібному заході і це для нього певна школа професійності.  

 - Тут на полігоні, де все таке близьке до реальних умов нашої праці як ніколи гостро розумієш, наскільки професія електромонтера важлива і, водночас,  небезпечна. Кожен рух  може стати або помічним, або  роковим. Порушив правила, попав під напругу, не перевірив відсутність напруги, значить, призвів до аварійності. Треба все знати, нічого не пропустити, бути уважним аби не сталося, що електрик помилився, як кажуть, один лише раз. От саме тому ми всі тут. Знову відточимо свої навички, дізнаємось чогось нового і до роботи,  - сказав Сергій Гоцуляк.

 Підтримали думку колеги майстер Барських ЕМ Микола Стрелков та електромонтер цього ж підрозділу Микола Середюк.

   - Ми тут один в одного  вчимося,  ділимося досвідом.  Це важливо, оскільки працюємо в мережах 0.4 – 10 кВт, обслуговуючи наших споживачів. Тобто,  працюємо найближче до людей. Від нашої вправності залежить якість поданої електроенергії і  безпека її надання, - додали до сказаного.

  В  ПАТ “Вінницяобленерго”  подібні  змагання  - добра традиція.  Проводяться вони безперервно  вже понад тридцять літ поспіль. Це одна із форм роботи з персоналом, яка дозволяє дотримуватися  правил безпеки та уникати нещасних випадків, - повідомив  під час змагань  в інтерв'ю  Вінницькому обласному телебаченню “Вінтера” директор з охорони праці Сергій Козак.

 - Суть та головна мета змагань  - це визначення рівня професійної підготовки майстрів і бригад електромонтерів з експлуатації  розподільних електромереж, підвищення  кваліфікації, пошук резервів виробництва, профілактика виробничого  травматизму, пропаганда та обмін передовим досвідом. На фіналістів, які займуть І-ІІІ місця чекають нагороди  та премії, - сказав Сергій Козак.

 В результаті  змагань перемогу виборола  бригада електромонтерів  Барських ЕМ. Другу та третю сходинку посіли професіонали  Тростянецьких та Крижопільских ЕМ. На четвертому місці - Тульчинські  ЕМ, на п'ятому — Піщанські ЕМ, на шостому Могилів-Подільські ЕМ. Сьоме та восьме місця поділили  відповідно бригади електромонтерів Гайсинських та Хмільницьких електромереж.  Вітаємо усіх!

 І додамо, відеорепортаж про хід змагань  бригад електромонтерів розподільчих мереж ПАТ “Вінницяобленерго” можна переглянути на каналі ВОДТРК “Вінтера”  4 червня  в програмі “Телевізійні новини Вінниччини”. Початок  о 19.00 та повтор о 21.30.  

Share: