News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Енергетики виявили вибухонебезпечну знахідку_0

Енергетики виявили вибухонебезпечну знахідку

14 May 2015

 13 травня поблизу с. Якушинці Вінницького району  бригадою Замостянських електромереж під час виконання планових робіт з чистки трас повітряних електроліній від гілок дерев під однією з опор було виявлено вибухонебезпечну знахідку. Як з'ясувалось — це  бойовий снаряд часів Другої світової війни калібром 122 мм. 

 Керівник робіт Р.М. Чернега, а також електромонтери  С.П. Уманець, М.М. Гонтар і водій автопідйомника АР-18 О.П.Колісник  не розгубилися і повідомили про непередбачувану подію керівництво СО.  Також викликали

фахівців групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Вінницькі області, до приїзду яких  забезпечили охорону місця знахідки. Після того сапери служби “101” вивезли боєприпас у безпечне місце та знешкодили шляхом підриву.

- Зважені і правильні дії наших працівників, можливо,  врятували чиєсь життя, адже невідомо,  хто міг би натрапити на цю небезпеку 70-річної давнини.  Тому керівництво структурної одиниці висловлює їм свою велику подяку,- прокоментував подію директор Замостянських ЕМ Леонід Соломонюк.

 Окрім цього випадку того ж дня, 13 травня, за даними прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькі області,   сапери здійснили ще три виїзди на ліквідацію боєприпасів, знайдених на території області. А саме неподалік смт Крижопіль було виявлено 76-міліметровий артилерійський снаряд, у с. Новожитів Оратівського району під час обробітку ґрунту на власній присадибній ділянці знайдено 76-міліметровий артснаряд. Ще один випадок  зафіксований на пасовищі неподалік Іллінців.

Share: