News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Грозовий сезон 2024_0

Грозовий сезон 2024

17 June 2024

Нарешті, після тривалої прохолодної весни, в Україну завітало справжнє літо – благодатний період для відпускників, любителів відпочинку на природі, а також для аграріїв – очікувана ними закладка рясних та гарних врожаїв. Проте одночасно з календарним літнім сезоном в наші краї прийшли характерні для цього періоду інтенсивні дощі, зливи та грози. Для енергетиків настав час проходження грозового сезону – одного з найвідповідальніших щорічних завдань Товариства.
Наша Вінницька область посідає одне з чільних місць серед областей України по кількості днів року, позначених підвищеною кількістю небезпечних метеорологічних явищ та пов’язаних з ними грозовими перенапругами в електромережах. Завдяки своєчасно розпочатій в Товаристві підготовці електричних мереж всіх рівнів напруги до проходження грозового сезону 2024 року, було вжито необхідні заходи щодо підтримання технічного стану об’єктів електромереж у відповідності до вимог нормативно-технічних актів, укомплектуванню підрозділів необхідними матеріалами, запчастинами та технікою.
Під час проходження територією Вінницької області грозових фронтів, від впливу шквального вітру та рясного дощу, трапляються факти падіння високорослих дерев на лінії електропередачі. Такі події призводять до відключень трансформаторних підстанцій, ліній електропередачі розподільних електромереж, з подальшим знеструмленням споживачів.
Оперативне реагування та вжиття необхідних заходів диспетчерськими службами, оперативно-виїзними та ремонтними бригадами, щодо необхідних перемикань в електромережах та проведення ремонту обладнання електромереж у місцях їх пошкодження, забезпечує Товариству відновлення розподілу електричної енергії споживачам у максимально стислі терміни. У тих випадках, коли через вплив негоди знеструмлення мають великомасштабні обсяги, Товариством вживаються всі необхідні заходи, щоби час знеструмлень не перевищував 22 години, чим забезпечується дотримання Товариством Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання.
Енергетики Вінниччини постійно вживають необхідних заходів щодо забезпечення надійного та безперебійного розподілу електричної енергії споживачам області.

Share: