News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Хор Літинських ЕМ - переможець премії “Людина року”_0

Хор Літинських ЕМ - переможець премії “Людина року”

01 July 2015

Нещодавно у Літині під час урочистостей з нагоди проведення дня селища  відзначали переможців щорічної місцевої премії “Людина року”. Один з них в номінації “Аматори народної творчості” хор СО “Літинські електричні  мережі” під керівництвом Олексія Гончарука.  Як зазначили під час нагородження номінантів  керівники селища,  хор енергетиків отримав таке звання заслужено, а саме “за збереження вокально-хорових традицій громади, чималий репертуар, участь у святкових заходах містечка та з нагоди 624 річниці заснування Літина”.

За словами директора Літинських ЕМ Бориса Токаря, який, власне, і був ініціатором створення такого творчого колективу така відзнака є почесною для всіх енергетиків районних електромереж.

-  Приємно, що літинчани так оцінили творче захоплення енергетиків, які закохані в народну пісню і несуть її в маси. І справді, хоровий колектив хоч і аматорський, але кожен його учасник, а це 30 чоловік, досить професійно ставиться до  цієї справи. У своєму доробку хор має чималу кількість різнохарактерних  народних та вже сучасних авторських  творів, з якими  виступає перед енергетиками та мешканцями селища, району та області. І щоразу засвідчує своє поважне відношення до збереження народної пісні  та  відродження духовності, - зазначив Борис Токар.

А  один  із безпосередніх учасників хору, інспектор з кадрів Літинських ЕМ Руслан Луць, додав, що  хор структурної одиниці «Літинські електричні мережі» було створено у  2007 році. До його складу входять  працівники різних професій: бухгалтери, економісти,  контролери енергонагляду, електромонтери, водії, інженери та інші працівники структурної одиниці. 22 грудня 2011 року в рамках відзначення професійного свята Дня енергетика хор було атестовано з присвоєнням йому почесного звання «Народний аматорський». Також Руслан Луць повідомив, що в найближчих планах творчого колективу триденна поїздка до Карпат з  виступами перед шанувальниками народної пісні. 

Share: