News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Корисна праця до Дня еколога_0

Корисна праця до Дня еколога

05 June 2020
5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища або, як ще його називають, день еколога. У енергетиків є гарна традиція відзначати цю подію спеціальними природоохоронними акціями, результат від яких очевидний і на користь довкіллю. Так, наприклад, за ініціативи працівників виробничо-технічної служби (ВТС) управління Товариства та допомоги енергетиків Замостянських ЕМ було організовано та проведено роботи з благоустрою території біля підстанції ПС 110/10 «Агрономічне». Як розповіла еколог управління та інженер ВТС Оксана Лукашевич, прибирання цієї території, а саме стихійного сміттєзвалища, проводилося і минулого року. Тоді було висаджено близько сотні дерев.
- Цього ж разу ми вирішили перевірити, наскільки наша торішня робота була, як то кажуть, недаремною. Тож зібралися дружнім колективом на чолі з керівницею ВТС Тетяною Панасюченко та відправилися до підстанції. Переконалися, що 80% саджанців прийнялися і вже стали повноцінними деревцями. Однак потребували більшої доглянутості, чим, власне, ми і зайнялися: обкопали кожне, підживили, огородили, підсадили нових «сусідів». А ще довелося знову прибирати сміття, бо, на превеликий жаль, жителі Агрономічного безсоромно продовжують викидати його поблизу станції. Мені особисто і неодноразово доводилося спілкуватися з головою селищної ради і просити, аби місцева громада слідкувала за порядком і люди не смітили абиде. Прикро, що немає розуміння таких простих речей. Беруть від природи чимало дарів, користуються ними, а берегти чомусь її не вміють або не хочуть. Сподіваємось, результат нашої природоохоронної акції пробудить хоч краплину совісті у нелюблячих довкілля і просте споглядання нинішнього порядку біля станції, який ми залишили, нагадає їм загальновідоме правило: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, - розповіла Оксана Лукашевич.
Також від імені усіх працівників управління обленерго і, безпосередньо, від ВТС, попросила подякувати керівництву та колективу Замостянських ЕМ, зокрема, директору Миколі Колубаю та майстру Володимиру Рябоконю, керівникам СП (служби підстанцій) 35 кВ і вище та АГВ (адміністративно-господарському відділу).
- Дякуємо, що вони долучилися до екологічної акції і допомогли хто чим: транспортними засобами, технічним інвентарем і своєю безпосередньою участю. Спільними зусиллями нам вдалося зробити усе, що планувалося, - доповнила Оксана Лукашевич.
Додамо, що охорона навколишнього середовища – це взаємодія людини та природи, яка має примножувати красу і гармонію у світі, а не навпаки. Тож оберігаймо довкілля кожен зокрема та усі разом!
Share: