News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 КРАДІЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ – ЦЕ ВНУТРІШНІЙ ВОРОГ КРАЇНИ!_0

КРАДІЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ – ЦЕ ВНУТРІШНІЙ ВОРОГ КРАЇНИ!

27 July 2023

На жаль, маємо невтішну статистику з виявлення фактів розкрадання електричної енергії протягом 2022-2023 років. Так кількість виявлених та зафіксованих крадіжок у минулому році склала 1185 випадків на загальну суму 11 381 000 грн., а за шість місяців поточного – 606 випадків на загальну суму 10 650 000 грн. Це прямі фінансові втрати Товариства. Ці кошти АТ «Вінницяобленерго» мало спрямувати на підтримання та відновлення електричних мереж Вінницької області перед черговим осінньо–зимовим періодом, який по оцінкам різних фахівців може бути не легшим попереднього. Фактор крадіжок електричної енергії – є одним з визначальних стосовно існуючого дефіциту обігових коштів Товариства для придбання обладнання для ремонту електричних мереж, аварійних виїздів згідно заявок споживачів і, з рештою, до труднощів з виплатами заробітної плати працівникам. З-за цієї ж причини з квітня поточного року Товариство змушено було перейти на неповний робочий (чотириденний) тиждень. І це у час війни, коли об’єкти енергетики зазнали значних руйнувань і потребують ще більшої уваги, ніж у мирні часи.

Враховуючи такий стан речей, АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» відновлює широкомасштабну боротьбу з крадіями електроенергії, які нині підривають енергобезпеку не лише Вінниччини, а й України!

Розроблено і вже проваджується в дію величезний комплекс додаткових заходів з виявлення, унеможливлення спроб крадіжок електричної енергії та їх повного відшкодування Товариству. Залучаються додаткові ресурси, спеціалісти і сучасна техніка.

❗️Звертаємось до Вінничан не бути байдужими і повідомляти нам про можливі крадіжки електроенергії. Телефонуйте до нашого кол-центру за номерами: (0432) 65-95-95, 0(800) 217-217, звертайтесь через Viber-бот http://vb.voe.com.ua, особистий кабінет - E-Svitlo https://vn.e-svitlo.com.ua/, пишіть на сайт - форми зворотнього зв’язку https://www.voe.com.ua/onlayn-zvernennya

«Особливе» відношення буде до крадіїв, які, можливо, працюють в АТ «Вінницяобленерго». Таке «особливе» відношення може гарантувати Генеральний директор Товариства Юрій КАСІЧ.

Кожного не чистого на руку і совість – ЗАСТЕРІГАЄМО! Майте на увазі, що будь-який протиправний вчинок з недотриманням Правил роздрібного ринку електричної енергії, а саме:

✔️крадіжка електричної енергії;

✔️невикористання приладів обліку;

✔️пошкодження приладів обліку;

✔️порушення цілісності пломб та корпусу лічильника;

✔️втручання в роботу електролічильників тощо – це ЗЛОЧИН!

За це, згідно чинного законодавства, доведеться нести пряму ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ:

☑️ адміністративну (накладення штрафів від 13 420 до 67 100 гривень, ст. 103-1 КУпАП) ;

☑️ кримінальну відповідальність (у вигляді накладення штрафів від 134 200 до 268 400 гривень та позбавлення волі на строк до 3-х років, ст.1881).

Станом на 01.07.2023 року 177 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, які складено на побутових та непобутових споживачів Вінниччини, наразі знаходяться у суді та державній виконавчій службі (ДВС) загальною сумою на 8 225 121,56 грн.

З цього дня – ніяких пом’якшень у вигляді договорів реструктуризації того що Вкрадено – НЕ БУДЕ!!! ТІЛЬКИ – ПОВНА СПЛАТА в найкоротші терміни, інакше СУД, далі Державна чи приватна виконавча служба! Наслідки ДВС для крадія означають наступне – ДОВЕДЕТЬСЯ ПОВЕРНУТИ ОДНОМОМЕНТНО ВСЕ ВКРАДЕНЕ!

Share: