News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Крадіжка електроенергії - не економія, а злочин._0

Крадіжка електроенергії - не економія, а злочин.

08 January 2024

Розвиток прогресу та появи нових технологій впливають на усі аспекти нашого життя. І це вже не спинити. На жаль, способи здійснення крадіжок електричної енергії також з тим пов’язані.

Так, наприклад, Інтернет нині рясніє пропозиціями з продажу пристроїв, що дозволяють, мовляв, зменшити споживання електричної енергії або взагалі не платити за неї. У своїх відео реалізатори змальовують красиву картинку про те, як безкарно і без жодних наслідків можна користуватися електроенергією. Та при цьому забувають згадати головне: робота даних пристроїв базується на випромінюванні високочастотних радіо та електромагнітних випромінювань.

❗️Вкотре наголошуємо, що дані випромінювання негативно впливають на здоров’я людини і викликають складні захворювання, в тому числі серцево-судинні та онкологічні!

Працівниками АТ "Вінницяобленерго" неодноразово виявлялися випадки використання генераторів високочастотних випромінювань, як побутовими споживачами, так і власниками підприємств.

З метою подолання захисту лічильників, виробники незаконних приладів змушено збільшують їх потужності. Це призводить до збільшення радіусу розповсюдження випромінювання. Під його вплив може потрапити будь-хто, в тому числі сусіди, працівники та відвідувачі різних установ, закладів відпочинку чи магазинів.

Окрім шкоди здоров’ю, використання таких пристроїв є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і призводить до адміністративної та кримінальної відповідальності споживачів.

‼️Наполегливо рекомендуємо не застосовувати подібні прилади!

Якщо Ви володієте інформацією про випадки їх використання – не залишайтесь байдужими і повідомляйте про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії за телефоном 080217217. Анонімність дзвінка – гарантуємо.

Бережіть, будь ласка, себе та здоров’я своїх рідних і близьких!

Share: