News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Крадіжки електроенергії_0

Крадіжки електроенергії

11 July 2024

За 6 місяців 2024 на користь «Вінницяобленерго» було стягнуто майже 9 млн. грн. за електричну енергію не обліковану внаслідок порушення споживачами Правил роздрібного ринку електричної енергії. Також за цей період було виявлено 249 випадків крадіжок на суму більше 38 млн. грн.
Серед іншого, вже на цьому тижні працівниками АТ «Вінницяобленерго» в одному з населених пунктів області під час здійснення рейдової перевірки споживачів було виявлено факт самовільного підключення до електричної мережі. Безоблікове підключення було виконано відкритим способом мідним проводом на ділянці між ізолятором трубостійки та вхідними клемами лічильника.

Обсяг та вартість необлікованої електричної енергії буде визначено на підставі Правил роздрібного ринку електричної енергії.
Отже, на порушників очікує чималенький штраф та неприємні враження!
Вартість витрат оператора системи на купівлю електроенергії для компенсації незапланованих втрат в травні 2024 досягла 9,43 грн.за Кв.год. Саме за таким тарифом ми нараховуємо борг порушникам правил роздрібного ринку за вкрадену електричну енергію.

Share: