News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Ліквідація наслідків негоди триває_0

Ліквідація наслідків негоди триває

03 July 2019

Внаслідок негоди, сильного вітру, граду, грози, що мали місце минулої доби на територіях Крижопільського, Могилів-Подільського, Тростянецький, Томашпільського, Тульчинського, Чернівецького районів та міста Ладижин, постраждало 96 населених пунктів. За інформацією центральної диспетчерської служби (ЦДС)  АТ «Вінницяобленерго» знеструмленими опинились 70 ліній електропередач (ПЛ- 6-10 кВ), 735 підстанцій (ТП) і 96 населених пунктів. Це дані на 18 годину 2 липня. До ліквідації наслідків стихії одразу приступили усі технічні служби обленерго, а саме 32 аварійні бригади та понад 30 одиниць техніки. Електромонтери працювали впродовж вечора 2 липня та усю ніч 3 липня. Вже на 7- ому годину ранку поточної доби вдалося підключити до електропостачання майже половину населених пунктів названих вище районів області. В найбільш постраждалих, а це – Чернівецький, Томашпільський, Тульчинський, Могилів-Подільські райони, відновлювальні роботи тривають досі.

За словами директора Могилів-Подільских ЕМ Романа Кіріліна, стихія накрила несподівано та завдала конкретної шкоди, як населенню, так і системі електропередач.

- Такого сильного вітру, з поривами 30 метрів на секунду, справжнього буревію, а також граду з куряче яйце, місцеві жителі не пам’ятають. Наслідки просто катастрофічні. Вітер масовано валив та виривав з коренем дерева, внаслідок падіння яких порвано електричні дроти, повалено електроопори, зірвано дахи. Найбільшого лиха завдано електромережам Чернівецької дільниці Могилів-Подільських електромереж, де понад 60 % проводів повітряних ліній опинилися просто на землі. Тут нині, можна так сказати, «найгарячіша ділянка» роботи місцевих енергетиків з відновлення електропостачання. До цього процесу задіяні усі бригади електромонтерів з допомогою колег із сусідніх районів та м. Вінниця. Також посилено звертаємося до населення, аби були обережними, оскільки є небезпека від пошкоджених ліній електропередач. Якщо є випадки, про які нам невідомо, а саме лежачий на землі чи провислий над нею провід,  просимо негайно нам повідомляти, телефонувати до чергового диспетчера, - прокоментував ситуацію телефоном керівник могилів-подільських енергетиків.

Як повідомив начальник центральної диспетчерської служби АТ «Вінницяобленерго Василь Поліщук, ремонтні бригади обленерго у посиленому режимі роблять все можливе, аби якнайшвидше відновити електропостачання споживачам постраждалих районів.

- Станом на 14 годину поточної доби знеструмленими залишаються 45 повітряних ліній ПЛ-6-10кВ, 12 з яких - частково. Без світла ще 46 населених пунктів, переважно, у Чернівецькому, Тульчинському, Томашпільському, Тростянецькому районах. Відновленням електропостачання нині займається понад 100 працівників обленерго. Це 32 аварійні бригади та 56 одиниць техніки. Пошкодження ліній електропередач серйозні, потребують і сил, і часу. Однак вже до кінця поточної доби енергетики, прикладаючи максимум зусиль, постараються відновити електропостачання споживачам, - сказав начальник ЦДС.

На фотосвітлинах – результат негоди у Чернівецькому районі, що зафіксував начальник Чернівецької дільниці Могилів-Подільських ЕМ Анатолій П’яста.

Share: