News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Ліквідували стихійне сміттєзвалище поблизу електромереж_0

Ліквідували стихійне сміттєзвалище поблизу електромереж

10 May 2024

Під час проведення обстеження об’єктів АТ "Вінницяобленерго" на відповідність екологічному законодавству України наші фахівці, а саме провідний інженер ВТС Оксана Лукашевич, інженер Ілля Драчов та працівник СО «Могилів Подільських ЕМ» Олесандр Амельченко, виявили несанкціоноване сміттєзвалище. Воно знаходилося поряд з однією з ПС 35/10 кВ, яка є основним джерелом електропостачання 4 населених пунктів.

Після виявлення сміттєзвалища енергетики провели зустрічі з представниками Вендичанської селищної ТГ, на території якої воно знаходилось. Ще підключили до цієї справи представників Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. В результаті спільної роботи стихійне сміттєзвалище ліквідовано. Також вирішено питання щодо виділення нового місця для складування ТПВ.

‼Друзі, пам’ятайте – наявність стихійних сміттєзвалищ в безпосередній близькості до підстанцій та ПЛ 10 і 35 кВ є потенційно пожежонебезпечним фактором!

⚡🔥Згідно ст.1 та 32 Закону України №2480-VI від 09.07.2010 «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», а також п.п. 7 та 12 Правил охорони електричних мереж, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1455 від 27.12.22 року охоронна зона ПЛ 35 кВ – 15 м, ПЛ 10 кВ – 10 м, за периметром ПС – 3 м від огорожі, в цих межах забороняється влаштовувати будь-які звалища, складати сміття та здійснювати підпал бур'яну.

Будьте екологічно грамотними та бережіть життя!

Share: