News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Напередодні свята - в гості до ветеранів_0

Напередодні свята - в гості до ветеранів

05 May 2017

«Великий день... Великдень Перемоги..
Все ж наче вчора. А літа минають...»
Ліна Костенко

Напередодні 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні представники ПАТ “Вінницяобленерго” на чолі з директором з персоналу Віталієм Хребтієм, головою профспілки Олександром Вдовиченком відвідали ветеранів, які свого часу працювали у Товаристві. Привітали їх з наближенням Великого свята квітами, вручили подарунки, грошову допомогу. Поздоровили ветеранів війни і в усіх структурних одиницях, районних електромережах області. Серед колишніх працівників обленерго, нині пенсіонерів, учасників бойових дій та учасників Другої світової війни області залишилось всього 59 ветеранів. З них 16 - учасники бойових дій і 43 - учасники війни.
Ветерани нас чекали. Олександр Егорович Гусєв зустрів нас при формі з повним «іконостасом» нагород. Недавно, на його 91-ий день народження, з’їхалася вся велика багатонаціональна родина: діти, онуки та правнуки. Лише молодший внук Володимир, який зараз служить і захищає нашу державу, привітав дідуся телефоном. Олександр Єгорович розповів нам, що влітку завжди на дачі «відпочиває», тільки після 90-ого дня народження на дерева – вже зась.
А Федір Іванович Трофімов  навіть спустився з 5-го поверху зустрічати і піднімався вже разом з нами. Від нього ми почули, що таку зарядку практикує частенько. На хвилинку, танкіст-фронтовик Трофімов вже давно має більше 90-та років. Напередодні, домовляючись про зустріч, спитали в його дочки як почувається ветеран. «Вже не так добре, як раніше - сказала дочка, - там, в своїй підсобці щось майструє».
Наші ветерани мають добру пам’ять, навіть, дати тих чи інших подій називають. Згадували вони свої воєнні дороги, повоєнні роки, навчання. Приємно спілкуватись с ветеранами, бо мають вони молоду душу і, навіть, зовні молодіють, коли розповідають про минуле. Такі вони справжні переможці.
Щирі вітання вам, дорогі наші, низький уклін та побажання здоров’я і довголіття! Зі святом Перемоги! І вічна пам’ять полеглим!


Пам’ятайте про тих, що безвісті пропали,
Пам’ятайте про тих, що не встали як впали.
Пам’ятайте про тих, що згоріли як зорі,-
Такі чисті і чесні, як повітря прозоре.
Пам’ятайте про тих, що за правду повстали,
Пам’ятайте про тих, що лягли на заставах.
Пам’ятайте про тих, що стрибали під танки...
Є в місцях невідомих невідомі останки.
Є в лісах, є у горах, і є під горою –
Менше в світі могил, ніж безсмертних героїв.
Пам’ятайте про них і у праці, і в пісні –
Хай відомими стануть всі герої безвісні.

Share: