News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Наслідки негоди усуваються, електропостачання відновлюється_0

Наслідки негоди усуваються, електропостачання відновлюється

12 March 2019

Енергетики Вінниччини другу добу поспіль працюють над відновленням ліній електропередач, які постраждали внаслідок стихії, що пронеслася областю 10-11 березня. Шквальний вітер валив дерева, зривав дахи будівель і все це неслося на електричні дроти, обриваючи їх та зносячи електроопори. За оперативною інформацією центральної диспетчерської ПАТ «Вінницяобленерго» на ранок 12 березня залишалося знеструмленими 32 лінії електропередач ПЛ 6-10 кВ, з них 19 частково. Це 59 населених пунктів області, майже 15 тисяч населення. Як повідомив директор технічній Товариства Віктор Степанець у своєму коментарі представникам засобів масової інформації, на відновлювальних роботах задіяно весь технічний склад обленерго. Зокрема на аварійних об’єктах працюють 43 бригади електромонтерів, а це понад 150 працівників та 56 одиниць техніки.

- Найбільшою причиною пошкодження ліній електропередач і справді став сильний вітер, який досягав 32 м/с, що і валив дерева. По всій області їх впало майже до сотні, внаслідок чого знесено близько десятка опор ліній електропередач ПЛ 10кВ та 38 опор повітряних ліній 0,4 кВ. Найбільше постраждали лінії електропередач Замостянських, Калинівських, Хмільницьких, Козятинських, Погребищенських електромереж. З метою пришвидшення ліквідації наслідків негоди обленерго створило додаткові оперативно-виїзні бригади, залучаючи до цього персонал із сусідніх районних електромереж . Так, до Замостя прибули бригади електромонтерів з Тиврова, у Калинівку – з Літина, до Козятина – з Бару. Загалом же по області працюють 44 бригади. На жаль, швидке відновлення електропостачання дещо гальмується процесом розчистки територій від повалених дерев. Тому просимо споживачів, у яких поки відсутнє електропостачання, з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Враховуючи складність пошкоджень ліній електропередач, роботи з їх відновлення триватимуть впродовж цієї та, можливо, ще й наступної доби. Станом на 16.00 12 березня залишається знеструмленими 11 ліній електропередач - ПЛ 10кВ і 25 населених пунктів. В будь-якому разі енергетики посилено працюють і намагаються якнайшвидше відновити електропостачання усім жителям Вінниці та області, - поінформував Віктор Степанець.

Також директор технічний наголосив, що ПАТ «Вінницяобленерго» не несе відповідальності за насадження і, зокрема, ті дерева, що стали причиною численних аварій на лініях електропередач.

- Компанія обленерго не являється власником насаджень тих дерев, падіння яких спричинило знеструмлення ліній. Сподіваємося, що справжні їх власники, мають нести за це безпосередню відповідальність. Зокрема ретельніше проводити огляди насаджень, виявляти сухостої, видаляти їх, аби знову не сталося ніякої біди та аварій, що призводять до знеструмлення ліній електропередач. Надійність роботи електромереж дуже залежить саме від цього фактору, - сказав Віктор Степанець.

Детальніше про роботу енергетиків області над усуненням наслідків стихії розповідатиметься сьогодні, 12 березня, ще й у новинах місцевих телеканалів. Переглянути їх можна о 19.00 та 20.30 – на каналі "UA –Вінниця" та 19.00 та 22.00 на каналі «ВІТА». Також завтра, 13 березня, о 19.20 про це більш поглиблено говоритимуть на каналі "UA –Вінниця" у прямоефірній програмі «Тема дня».

Share: