News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Не ігноруйте заходів безпеки, бережіть життя!_0

Не ігноруйте заходів безпеки, бережіть життя!

17 May 2023

З наближенням літа виникає проблема травмування сторонніх осіб на обладнанні електромереж та в зонах об’єктів енергетики. Найчастіше це стається зі споживачами, які при знеструмленні їхніх приватних садиб чи будинків (квартир) намагаються самовільно провести роботи на електрообладнанні з метою відновлення електроживлення. Ігнорування звернення до спеціалістів, як правило, призводить до ураження струмом. Вкотре нагадуємо про елементарні правила безпеки. Їх мають знати і дорослі, і діти!

⚡️Будьте обережними у разі виявлення обірваних проводів повітряних ліній (ПЛ). Підходити до них ближче 8 метрів - смертельно небезпечно!

⚡️При виявленні обірваних або провислих проводів ПЛ, відкритих дверей трансформаторних підстанцій (ТП) або інших ушкоджень електричних мереж – негайно телефонуйте черговому диспетчеру районних електричних мереж, до кол-центру компанії - 0800-217-217, 0432-65-95-95 або до екстреної служби допомоги - 112.

⚡️ При виявленні фактів розкрадання проводів з ПЛ або кольорового металу чи іншого обладнання з ТП, (а такі факти непоодинокі й підпадають під кримінальну відповідальність), інформуйте електричні мережі чи правоохоронні органи. Як правило, подібні випадки закінчуються трагічно для розкрадачів, не кажучи вже про знеструмлення споживачів та заподіяну матеріальну шкоду.

⚡️Не ігноруйте правил поводження з побутовими електроприладами! Навіть пошкоджена електрична розетка або ізоляція проводу електропраски, пилососу може стати причиною нещасного випадку, виправити який може бути запізно.

❗️ПАМЯТАЙТЕ ТАКОЖ! Повітряні лінії електропередач та трансформаторні підстанції є джерелом підвищеної небезпеки для життя людей і тварин!

⚠️Не проникайте в трансформаторні підстанції!

⚠️Не усувайте самовільно пошкодження в електроустановках!

⚠️Не прив’язуйте дроти, мотузки до опор електропередач для сушіння білизни!

⚠️Не прив’язуйте до опор електропередач 10/0,4 кВ тварин з метою випасу!

⚠️Не піднімайтеся на опори ПЛ та не збирайте плоди з дерев, які виросли під або поблизу ПЛ!

⚠️Не дозволяйте дітям влаштовувати спортивні майданчики під дротами повітряних ліній 10/0,4 кВ!

Такі необдумані дії – пряма загроза життю!!! Адже електричний струм, проходячи крізь тіло людини, насамперед, вражає центральну нервову систему. Внаслідок цього порушується робота серця й органів дихання. Це найчастіше призводить до смерті. У випадку ураження людини струмом необхідно, насамперед, швидко відімкнути джерело електроживлення та викликати спеціалізовану допомогу медиків і енергетиків. До моменту їхнього прибуття – негайно розпочати надання долікарської допомоги потерпілому шляхом штучного дихання. Його слід проводити до повного відновлення самостійних та глибоких дихальних рухів грудної клітки постраждалого.

❗️Шановні вінничани, будьте уважними і обізнаними! Бережіть себе та своїх рідних!

(Служба охорони праці АТ "Вінницяобленерго").

Share: