News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Негода спричинила аварійні вимкнення в 5-ти районах області_0

Негода спричинила аварійні вимкнення в 5-ти районах області

07 September 2015

5 вересня внаслідок надзвичайно несприятливих погодних умов — шквального вітру та грозового дощу, енергосистема  Вінниччини зазнала аварійних вимкнень в п'яти районах області, зокрема, в Бершадському, Погребищенському, Томашпільському, Чечель- ницькому та Чернівецькому.  Всього було знеструмлено 20 ліній електропередач в 25-ти населених пунктах.

Найбільшої шкоди  негода наробила в  Бершадському районі.  Там пронісся сильний буревій, пошкодивши 14 ліній електромереж 6-10 кВ та  232 трансформаторні підстанційї. Через це було знеструмлено 13 населених пунктів.

Енергетики миттєво відреагували на такий неприємний “погодний сюрприз”. До ліквідації наслідків негоди було залучено 12 аварійно-ремонтних бригад та 18 одиниць техніки.  До Бершадського району, зокрема,  було додатково залучено  аварійні бригади з Теплицьких та Тростянецьких електромереж. 

За словами начальника  центральної  диспетчерської служби ПАТ “Вінницяобленерго” Василя Поліщука, максимальна кількість пошкоджень була усунута протягом 6 вересня.

- На 12.00 понеділка, 7 вересня, залишалося знеструмленими 5 населених пунктів,  4 з яких - частково. Все це стосується лише Бершадського району, де буревій познімав покрівлі приватних житлових будинків, повалив дерева та звалив 25 електроопор місцевих електромереж, - деталізував Василь Поліщук.

Також головний диспетчер Товариства запевнив, що до 19-ої години 7 вересня  всі лінії електропередач буде відновлено.

Share: