News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 А. Поліщук: «Луганчани вразили своїм професіоналізмом і героїзмом»_0

А. Поліщук: «Луганчани вразили своїм професіоналізмом і героїзмом»

20 May 2019

Днями генеральний директор АТ «Вінницяобленерго» повернувся із Сєвєродонецька, що на Луганщині. Там відбулась зустріч керівників вітчизняних енергетичних компаній, у якій він також взяв участь. Чому присвячувалась і які питання на ній обговорювались? Керівник енергетиків Вінниччини на це відповів так.

- Це була робоча поїздка з метою підведення підсумків праці за перший квартал поточного року. Серед складу учасників – голова Наглядової ради АТ «Вінницяобленерго» Ігор Бойко, член Наглядової ради АТ «Вінницяобленерго» Віталій Івахно, голова правління ПАТ «Сумиобленерго» Ігор Дирбавка, т.в.о. заступник голови правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький, генеральний директор – голова правління ПрАТ «ПЕЕМ «Центральна енергетична компанія» Микола Корса, заступник голови правління з фінансових питань АТ «Полтаваобленерго» Сергій Мартинюк та керівний склад ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» на чолі з т.в.о. гендиректора Володимиром Грицаєм.
Насамперед, відбулась серйозна ділова розмова, де усі разом обговорили важливі стратегічні питання енергетичної галузі та її можливості в умовах «нової моделі енергетичного ринку». Більш детально зупинилися на недоліках та ризиках, які гальмують ефективний розвиток на сучасному етапі, обмінялись досвідом та окреслили плани на майбутнє.
Після такої розмови відбулась екскурсія, яку влаштували господарі. Луганчани провели її на території своїх структурних одиниць, а саме Лисичанського, Кремінського, Старобільського та Попаснянського РЕМів. Останній, наприклад, Попаснянський РЕМ - знаходиться на лінії розмежування, у прифронтовій зоні. Перебуваючи в одному з його населених пунктів, у м. Золоте, побачили і почули про те, як непросто і доволі небезпечно працюється там енергетикам. Роботу доводиться виконувати на замінованій місцевості, під обстрілами, ризикуючи власним життям. На жаль, така тут реальність. Про це свідчить і пам’ятник, який зведено у пам’ять про тих працівників ЛЕО, хто загинув під час виконання виробничих завдань. У запеклому 2014 році луганчани втратили трьох своїх колег. Це Микола Кононенко, який намагався налагодити споживачам подачу електроенергії та підірвався на фугасі. Це Андрій Кисельов та Василь Лецький, які під час робочого обходу електроліній потрапили під обстріл бойовиків і теж загинули. Світло - заради життя ціною власного життя... Ось така сумна історія. Вічна пам’ять героям-енергетикам!
А ще під час поїздки нам продемонстрували табір, який з 2014 року став другою домівкою для співробітників ЛЕО. Нині тут проживають майже 100 працівників-переселенців. В основному - з Луганська, Щастя, Попасної, Алчевська. Мешкає тут і генеральний директор ТОВ «ЛЕО» Володимир Грицай. Приміщення колишнього дитячого оздоровчого комплексу переобладнали, утеплили, добудували комунікації. Роботи з обладнання, сподіваюсь, тимчасового житла продовжуються й досі, бо є певні нагальні проблеми. Їх, звісно, можна вирішити за підтримки надійних друзів. Вінничани завжди готові підставляти «своє плече» та допомагати при будь-якій потребі. До речі, приємно, що луганчани і цього разу відзначили нас за добрі справи, вручивши грамоту. Щиро дякуємо і вболіваємо за них, і будемо підтримувати надалі, чим зможемо.
А ще хочу наголосити, що наші луганські колеги – неймовірно відповідальні, хоробрі та героїчні люди. Справжні професіонали і справжні патріоти України! Низький їм уклін, шана і подяка.
Досі перебуваю під враженням цієї незабутньої поїздки до Луганщини. Аналізуючи усе там обговорене та побачене, як ніколи хочеться активно працювати, бути плідним і ефективним у роботі. Водночас, щасливий від того, що територія Вінниччини є мирною. Дуже хочеться, щоб таке відчуття щастя найшвидше повернулося і до наших колег з Луганського енергетичного об’єднання. Щиро їм цього бажаю від імені усіх енергетиків Вінниччини, - поділився враженнями Андрій Поліщук.

Далі - фотосвітлини, надані колегами з ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Share: