News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Пожежі - загроза для ліній електропередач_0

Пожежі - загроза для ліній електропередач

29 February 2024

За минулу добу зафіксовано 24 пожежі в природних екосистемах на площі близько 16 га, - повідомили рятувальники Головного Управління ДСНС у Вінницькій області. Збільшення кількості пожеж пов’язують зі спалюванням сухостоїв та побутового сміття.

Доволі небезбечно, коли пожежі стаються поруч з лініями електропередач. Кожен має пам’ятати, що відкритий вогонь на полях, через які проходять високовольтні лінії, здатен спричинити замикання, призвести до руйнівних наслідків. Під дією неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі може перегрітися й обірватися. А це – пряма небезпека ураження електричним струмом для тих, хто знаходиться під ним.

Небезпечними є і низові пожежі, оскільки від сухої трави можуть загорітися дерева, а їх падіння на лінії електропередач - спричинити аварійну ситуацію.

Спільно з надзвичайниками області закликаємо неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Наголошуємо, що за випалювання сухостою передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! При виникненні загрози пожежі в охоронній зоні електромереж негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію нашої компанії - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України) або на 101.

Share: